Сутра почиње предизборна тишина

30.09.2022. 08:38
0
ИЗВОР: srna.rs

У Републици Српској и ФБиХ сутра почиње предизборна тишина пред опште изборе који ће бити одржани у недјељу, 2. октобра.

Уједно, данас је посљедњи дан предизборне кампање, а од 7.00 часова на снази је забрана објављивања резултата испитивања јавног мњења до затварања бирачких мјеста у недјелју, 2. октобра, у 19.00 часова.

Предизборна тишина почиње 24 часа прије отварања бирачких мјеста, односно сутра у 7.00 часова и траје до њиховог затварања у недјељу, 2. октобра.

Кампања пред опште изборе у БиХ почела је 2. септембра када је започео период од 30 дана током којих је дозвољено емитовање плаћеног политичког оглашавања, као и непосредног обраћања кандидата, саопштено је из Регулаторне агенције за комуникације /РАК/.

РАК је подсјетио на обавезу поштовања Поглавља 16 Изборног закона БиХ и Правилника о медијском представљању политичких субјеката у периоду од дана расписивања избора до дана одржавања избора.

Општи избори у БиХ заказани су за 2. октобар, а право гласа има 3.368.666 бирача.

Коментари 0
Повезане вијести
Потврђени резултати општих избора, слиједи успостављање власти Потврђени резултати општих избора, слиједи успостављање власти
Потврђивање резултата након одлуке Апелационог вијећа Потврђивање резултата након одлуке Апелационог вијећа
Званични резултати избора требало би да буду објављени сутра Званични резултати избора требало би да буду објављени сутра
Најчитаније
  • Сарајевско-романијски корпус - сами против свих (ФОТО)
    9h 51m
    4
  • Ни киша им ништа не може: Насмијана лица матураната СШ "28. јуни" на улицама Источног Сарајева (ФОТО)
    23h 7m
    2
  • Судар два аутомобила: Погинуо возач, четворо повријеђених
    21h 23m
    0
  • Егзотична пилетина у сосу
    10h 7m
    0
  • Мајдов свјетски вицешампион!
    23h 23m
    0