Сутра полагање вијенаца на централни споменик и посјета спомен-соби

07.11.2022. 14:21
0
ИЗВОР: srna.rs

На Сокоцу ће сутра, поводом обиљежавања славе Борачке организације Републике Српске, Светог великомученика Димитрије - Митровдана, бити положени вијенци на Централни споменик на коме су уписана имена 1.250 српских бораца Сарајевско-романијске регије.

У присуству породица погинулих бораца, ратних војних инвалида, демобилисаних бораца и представника локалне управе, предвиђена је и посјета спомен-соби у којој су постављене фотографије 650 припадника романијских бригада и неки лични предмети затечени код бораца у тренутку погибије.

Из Борачке организацији општине Соколац саопштили су да ће овим поводом литургија бити служена од 9.00 часова у Цркви Светог пророка Илије, полагање вијенаца је у 10.15 часова, посјета спомен-соби у 10.30 часова, а ломљене славског колача у Парохијском дому у 11.00 часова.

У Одбрамбено-отаџбинском рату са подручја општине Соколац погинуло је 287 припадника Војске Репиблике Српске, у редовима Прве романијске пјешадијске и Друге романијске моторизоване бригаде.

Прва Романијска бригада одликована је Медаљом Петра Мркоњића, а Друга романијска бригада Одредном Немањића.

Коментари 0
Повезане вијести
За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница За одбјеглим Томићем још није расписана потјерница
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла Соколац: Хуманитарна представа за средњошколску екскурзију 24. априла
Најчитаније
  • Више од двије деценије од срамне арбитраже за Добрињу
    16h 24m
    0
  • Крађа у Палама
    14h 42m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    11h 9m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    13h 57m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    7h 18m
    0