Сутра протест грађана због редукција воде у Источном Сарајеву

04.10.2021. 14:30
3
ИЗВОР: Катера

На паркингу испред Дома здравља Источно Сарајево сутра ће у 17:30 часова бити одржано мирно окупљање грађана под називом "Грађани питају - како, ко и шта даље".

Грађани ће се окупити како би исказали своје незадовољство и тражили што хитније рјешавање проблема водоснабдијевања у општинама Источна Илиџа и Источно Ново Сарајево.

Редукције воде у овим општинама трају од јула мјесеца ове године.

С обзиром на то да су грађани већ трећи мјесец суочени са проблемом водоснадбијевања, те да су их надлежни само паушално обавјештавали о томе која су потенцијална рјешења, и када ће се престати са свакодневним редукцијама које трају и до 8 сати дневно, организован је протест на који су позвани директор водовода, градоначелник, начелници општина Источно Ново Сарајево и Источна Илиџа, а све како би се обратили грађанима и дали одговоре на питања како, ко и шта даље - наводи се у саопшењу организатора овог окупљања.

Коментари 3
  • Generic placeholder image
    Voda narodu! 05.10.2021. 06:15
    Prema oduci Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo iz 2009. godine mirna okupljanja/protesti se mogu održati samo na parkingu Doma zdravlja ili parkingu kod ETFa. Nadam se da će se uskoro donijeti nova odluka kojom će biti proširen broj lokacija.
  • Generic placeholder image
    Generacija 04.10.2021. 19:35
    Vjerovatno organizator protesta hoće da se kandiduje za neku funkciju pa skuplja političke poene i pri tom se nazire kraj problemu nestašice vode. Ne znam kako drugačije objasniti. Skupljaju narod na parkingu Doma Zdravlja gdje dolaze bolesni ljudi. Što nisu išli prije u Vodovod pa pitali, ako mogu pomoći i pomogli. Čist bezobrazluk.
  • Generic placeholder image
    Gradjanin 04.10.2021. 18:05
    Zašto na parkingu a ne na Trgu? Ili je parking možda zajednički kao i Dom zdravlja.
Повезане вијести
Дио мјештана поново протестовао против изградње депоније у Козјој Луци Дио мјештана поново протестовао против изградње депоније у Козјој Луци
Велики протестни скуп Срба на КиМ: "Нећете нас протерати с наших огњишта" Велики протестни скуп Срба на КиМ: "Нећете нас протерати с наших огњишта"
Трактори стигли надомак Рима Трактори стигли надомак Рима
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    3h 56m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    2h 51m
    2
  • Шеховац: Зашто се не изгласава резолуција о геноциду над Србима у Сарајеву?
    20h 13m
    27
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    7h 13m
    0
  • Подијељено 195 пакета за социјално угрожене становнике Источне Илиџе
    21h 59m
    1