Sutra protest građana zbog redukcija vode u Istočnom Sarajevu

04.10.2021. 14:30
3
IZVOR: Katera

Na parkingu ispred Doma zdravlja Istočno Sarajevo sutra će u 17:30 časova biti održano mirno okupljanje građana pod nazivom "Građani pitaju - kako, ko i šta dalje".

Građani će se okupiti kako bi iskazali svoje nezadovoljstvo i tražili što hitnije rješavanje problema vodosnabdijevanja u opštinama Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo.

Redukcije vode u ovim opštinama traju od jula mjeseca ove godine.

S obzirom na to da su građani već treći mjesec suočeni sa problemom vodosnadbijevanja, te da su ih nadležni samo paušalno obavještavali o tome koja su potencijalna rješenja, i kada će se prestati sa svakodnevnim redukcijama koje traju i do 8 sati dnevno, organizovan je protest na koji su pozvani direktor vodovoda, gradonačelnik, načelnici opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, a sve kako bi se obratili građanima i dali odgovore na pitanja kako, ko i šta dalje - navodi se u saopšenju organizatora ovog okupljanja.

Komentari 3
  • Generic placeholder image
    Voda narodu! 05.10.2021. 06:15
    Prema oduci Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo iz 2009. godine mirna okupljanja/protesti se mogu održati samo na parkingu Doma zdravlja ili parkingu kod ETFa. Nadam se da će se uskoro donijeti nova odluka kojom će biti proširen broj lokacija.
  • Generic placeholder image
    Generacija 04.10.2021. 19:35
    Vjerovatno organizator protesta hoće da se kandiduje za neku funkciju pa skuplja političke poene i pri tom se nazire kraj problemu nestašice vode. Ne znam kako drugačije objasniti. Skupljaju narod na parkingu Doma Zdravlja gdje dolaze bolesni ljudi. Što nisu išli prije u Vodovod pa pitali, ako mogu pomoći i pomogli. Čist bezobrazluk.
  • Generic placeholder image
    Gradjanin 04.10.2021. 18:05
    Zašto na parkingu a ne na Trgu? Ili je parking možda zajednički kao i Dom zdravlja.
Povezane vijesti
Dio mještana ponovo protestovao protiv izgradnje deponije u Kozjoj Luci Dio mještana ponovo protestovao protiv izgradnje deponije u Kozjoj Luci
Veliki protestni skup Srba na KiM: "Nećete nas proterati s naših ognjišta" Veliki protestni skup Srba na KiM: "Nećete nas proterati s naših ognjišta"
Traktori stigli nadomak Rima Traktori stigli nadomak Rima
Najčitanije
  • „Ako izađeš, bićeš zaklan“: Ispovijest Danila Beribake koji je preživio pakao Doborovoljačke ulice
    4h 52m
    7
  • Raspored bogosluženja za vaskršnje praznike u Istočnom Sarajevu i Sarajevu
    3h 48m
    0
  • Saobraćaj u prekidu zbog udesa na putu Foča-Gacko, sedam lica povrijeđeno
    22h 33m
    0
  • NATO avioni na Svjetski dan medija, prije 25 godina, srušili zgradu TV Novi Sad
    19h 32m
    0
  • Normalizovan saobraćaj na magistralnom putu Foča-Gacko
    20h 44m
    0