Сутра протести у Сарајеву испред правосудних институција БиХ

06.12.2021. 15:18
0
ИЗВОР: СРНА

Републичка организација породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила, заједно са осталим организацијама проистеклим из Oдбрамбено-ослободилачког рата, сутра ће у Сарајеву одржати протест испред правосудних институција БиХ ради исказивања незадовољства њиховим радом када је ријеч о процесуирању ратних злочина почињених над Србима.

Протест ће бити одржан са намјером да се укаже на различите аршине према којима се суди у овим правосудним институцијама, саопштено је из Републичке организације породица погинулих и заробљених бораца и несталих цивила.

- Треба ли подсјећати са се Србима изричу драконске казне за нека кривична дјела за која Бошњаци добијају минорне казне? Такође, када је ријеч о квалификацијама дјела, Срби се махом терете за геноцид, злочин против човјечности, док се Бошњаци, који су чинили стравичне злочине над Србима, малтене, награђују минималним казнама, или буду ослобођени збох `недостатка доказа` - наведено је у саопштењу.

Породице погинулих су истакле да су "чашу жучи" прелила посљедња хапшења, али и одлука да се бошњачком генералу Сакибу Махмуљину обнови суђење, без обзира што је у његовом случају већ све одавно јасно сваком ко то хоће да види.

Протест је најављен за 12.00 часова испред главног улаза, а претходно је предвиђено да се учесници протеста из Републике Српске окупе на Тргу Србије у Источном Новом Сарајеву између 11.00 и 11.30 часова.

Коментари 0
Повезане вијести
Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ? Како се дијели насљедство, односно имовина у БиХ?
Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
Земљотрес у БиХ! Земљотрес у БиХ!
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    18h 33m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    17h 17m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    12h 2m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    9h 1m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    9h 7m
    0