Сутра сахранe десет убијених, у недјељу посљедњи испраћај брата и сестре

05.05.2023. 20:28
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Послије масакра који се догодио у београдској школи "Владислав Рибникар" у сриједу, када је дјечак-убица Коста К. (13) убио осам ученика и Драгана Влаховића, радника обезбјеђења, синоћ се догодило ново масовно убиство које је потресло Србију. У селима код Младеновца Урош Блажић је аутоматским оружјем убио осам особа, а ранио 14.

 

Тако је у ова два језива крвопролића у Београду и околини у мање од 48 часова убијено чак 17 особа, а рањено 20.

На београдским гробљима сутра, 6. маја ће на вјечни починак бити испраћени ученици А.Д, Е.К, М.А, К.М. и Драган Влаховић.

Урош Блажић је убио у Малом Орашју Марка М. (18), Александара М. (18), Н. М. (15), Лазара М. (20) и Немању С. (21) који су се окупили на прослави.

Како наводе мјештани Малог Орашја, сахрана петорице другова биће одржана сутра у 14 часова. Сви убијени младићи су се дружили цијели живот, ишли су свуда заједно, правили славља заједно и ето сад и у смрт отишли заједно – мјештани села.

Помахнитали Блажић, који је крвави пир започео у Малом Орашју, након тога је отишао у село Дубона и убио полицајца Милана П, који је био ван дужности и његову сестру Кристину. Њих двоје ће у недјељу бити сахрањени у 14 часова у Дубони. Такође сахрана њиховог друга Далибора Т, који је страдао заједно са њима, биће у исто вријеме.

Двоје од осморо убијених малишана, које је убио школски друг Коста К. (13) биће сахрањени у понедјељак, 7. маја.

Дјевојчица А.Б. биће сахрањена у 15 часова на Новом Гробљу, док ће њен друг А.Ч. бити испраћен на вјечни починак такође на Новом Гробљу у 16 часова, пише Блиц.

У Србији је данас почела тродневна жалост коју је Влада Републике Србије прогласила због трагедије у Основној школи “Владислав Рибникар” на Врачару.

Након трагедије грађани долазе свакодневно на мјесто несреће и пале свијеће, остављају цвијеће и слаткише.

Грађани и ученици уписују се данас у Књигу жалости која је у 15 часова отворена на главном улазу у школу. Она ће бити отворена и током викенда од 10 до 15 часова. Књига жалости отворена је и у Министарству спољних послова.

Данас је Дан жалости и у Републици Српској и ФБиХ, а у недјељу ће бити и у Црној Гори.

Коментари 0
Повезане вијести
Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду Осумњичени за убиство Данке на психијатријском вјештачењу у Београду
Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута Након више од 30 година: Од сутра из Београда до Мостара за 50 минута
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    21h 40m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    10h 53m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    10h 24m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    10h 47m
    0
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    6h 40m
    0