Sutra sahrane deset ubijenih, u nedjelju posljednji ispraćaj brata i sestre

05.05.2023. 20:28
0
IZVOR: nezavisne.com

Poslije masakra koji se dogodio u beogradskoj školi "Vladislav Ribnikar" u srijedu, kada je dječak-ubica Kosta K. (13) ubio osam učenika i Dragana Vlahovića, radnika obezbjeđenja, sinoć se dogodilo novo masovno ubistvo koje je potreslo Srbiju. U selima kod Mladenovca Uroš Blažić je automatskim oružjem ubio osam osoba, a ranio 14.

 

Tako je u ova dva jeziva krvoprolića u Beogradu i okolini u manje od 48 časova ubijeno čak 17 osoba, a ranjeno 20.

Na beogradskim grobljima sutra, 6. maja će na vječni počinak biti ispraćeni učenici A.D, E.K, M.A, K.M. i Dragan Vlahović.

Uroš Blažić je ubio u Malom Orašju Marka M. (18), Aleksandara M. (18), N. M. (15), Lazara M. (20) i Nemanju S. (21) koji su se okupili na proslavi.

Kako navode mještani Malog Orašja, sahrana petorice drugova biće održana sutra u 14 časova. Svi ubijeni mladići su se družili cijeli život, išli su svuda zajedno, pravili slavlja zajedno i eto sad i u smrt otišli zajedno – mještani sela.

Pomahnitali Blažić, koji je krvavi pir započeo u Malom Orašju, nakon toga je otišao u selo Dubona i ubio policajca Milana P, koji je bio van dužnosti i njegovu sestru Kristinu. Njih dvoje će u nedjelju biti sahranjeni u 14 časova u Duboni. Takođe sahrana njihovog druga Dalibora T, koji je stradao zajedno sa njima, biće u isto vrijeme.

Dvoje od osmoro ubijenih mališana, koje je ubio školski drug Kosta K. (13) biće sahranjeni u ponedjeljak, 7. maja.

Djevojčica A.B. biće sahranjena u 15 časova na Novom Groblju, dok će njen drug A.Č. biti ispraćen na vječni počinak takođe na Novom Groblju u 16 časova, piše Blic.

U Srbiji je danas počela trodnevna žalost koju je Vlada Republike Srbije proglasila zbog tragedije u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru.

Nakon tragedije građani dolaze svakodnevno na mjesto nesreće i pale svijeće, ostavljaju cvijeće i slatkiše.

Građani i učenici upisuju se danas u Knjigu žalosti koja je u 15 časova otvorena na glavnom ulazu u školu. Ona će biti otvorena i tokom vikenda od 10 do 15 časova. Knjiga žalosti otvorena je i u Ministarstvu spoljnih poslova.

Danas je Dan žalosti i u Republici Srpskoj i FBiH, a u nedjelju će biti i u Crnoj Gori.

Komentari 0
Povezane vijesti
Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO) Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima Sahrana popa Žuće u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Miljevićima
Osumnjičeni za ubistvo Danke na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu Osumnjičeni za ubistvo Danke na psihijatrijskom vještačenju u Beogradu
Najčitanije
  • Sahranjen naš dobri prota Vojo (FOTO)
    20h 43m
    1
  • Uhapšen Paljanin zbog sumnje da je nanio tjelesne povrede sugrađaninu
    23h 2m
    1
  • U saobraćajnoj nesreći poginulo dijete
    23h 29m
    0
  • Pronađeno tijelo majke koja se sa djecom utopila u Bojani
    18h 50m
    0
  • Godišnjica rođenja Milutina Bojića, autora "Plave grobnice"
    18h 54m
    0