Сутра сједница Републичког штаба

17.03.2021. 17:32
0
ИЗВОР: СРНА

Републички штаб за ванредне ситуације сутра ће у Бањалуци одржати сједницу.

Сједница у Административном центру Владе Републике Српске почиње у 15.00 часова, а по њеном завршетку биће објављено саопштење.

Фотографије и кадрови са сједнице, медијима ће бити достављени путем ветрансфер линка, саопштено је из Бироа Владе Републике Српске за односе са јавношћу.

Претходно ће сутра предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић разматрати у Бањалуци са градоначелницима и представницима министарстава и јавних установа у Српској погоршану епидемиолошку ситуацију у Српској.

Вишковић је на састанак позвао градоначелнике Требиња Мирка Ћурића, Бањалуке Драшка Станивуковића, Добоја Бориса Јеринића, Зворника Зорана Стевановића, те Источног Сарајево Љубишу Ћосића, Бијељине Љубишу Петровића, Градишке Зорана Аџића, Дервенте Милорада Симића и Приједора Далибора Павловића.

На састанак су позвани и директори Института за јавно здравство Бранислав Зељковић, Инспектората Републике Српске Милован Крчо, Универзитетског клиничког центра /УКЦ/ Српске Владо Ђајић, те болнице "Свети врачеви" у Бијељини Златко Максимовић.

Састанку, који ће бити одржан сутра у 13.00 часова у Административном центру Владе Републике Српске, присуствоваће и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић и министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач.

У Републици Српској у посљедња 24 часа тестирано је 1.165 лабораторијских узорака, од којих су на вирус корона била позитивна 422, док је 10 лица преминуло, подаци су које је данас саопштио Институт за јавно здравство Српске.

Директор Института за заштиту здравља Републике Српске Бранислав Зељковић рекао је да ће ова установа данас доставити Републичком штабу за ванредне ситуације приједлог за увођење оштријих епидемиолошкх мјера у Српској и додао да је од вируса корона тренутно заражено 36 одсто тестираних лица.

Зељковић је рекао да у свакој сфери живота треба размислити у ком правцу треба ићи када је ријеч о тренутној епидемиолошкој ситуацији.

Коментари 0
Повезане вијести
Вишковић открио како би могао да изгледа нови обрачун струје у Српској (ВИДЕО) Вишковић открио како би могао да изгледа нови обрачун струје у Српској (ВИДЕО)
Ћосић: Букет цвијећа Карићевој као знак уважавања и жеље за добрим односом два града Ћосић: Букет цвијећа Карићевој као знак уважавања и жеље за добрим односом два града
Торта за градоначелницу Сарајева Торта за градоначелницу Сарајева
Најчитаније
  • Сјећање на мајора Вука Чвору: Осам година од смрти
    10h 31m
    8
  • Данас Лазарева субота и Врбица
    13h 2m
    0
  • Мање склопљених бракова, млади све касније ступају у брачну заједницу
    10h 45m
    0
  • Сутра празник Цвијети
    10h 37m
    0
  • Несрећа код Градишке са трагичним епилогом: Погинуо мушкарац!
    2h 52m
    0