Сутра спарно, али и нестабилно

09.08.2020. 16:37
0
ИЗВОР: СРНА

У Републици Српској и Федерацији БиХ сутра се очекује претежно сунчано, спарно, али и нестабилно вријеме.

Ујутру ће у већини крајева бити претежно сунчано, магла се очекује само понегдје око ријека и по котлинама, саопштено је из Републучког хидрометеоролошког завода.

Падавине су могуће током дана од југозапада ка југоистоку, а на крајњем сјеверу и југу биће вруће и уз сунчане периоде.

Јутарња температура ваздуха од 17 до 22, на планинама од 15, док ће највиша дневна температура износити од 25 до 30, на планинама од 21, а на југу и сјеверу и до 34 степена Целзијусова.

Дуваће слаб до умјерен вјетар, сјеверних сјмерова, на југу слаба бура.

Од уторка до четвртка очекује се нестабилно вријеме, локално су могући пљускови са грмљавином и киша, али и периоди сунчаног и сувог времена.

Јутарња температура ваздуха од 17 до 22, на планинама од 15, док ће највиша дневна износити од 25 до 30, на планинама од 21, а на југу и сјеверу до 34 степена Целзијусова.

Према прогнози федералног хидрометеоролошког завода, данас преовладава сунчано вријеме уз малу до умјерену облачност, а у појединим крајевима било је пљускова и грмљавине.

Температура ваздуха у 14.00 часова: Бјелашница 13, Чемерно 19, Борје 22, Калиновик и Хан Пијесак 24, Гацко, Иван Седло и Рудо 25, Кнежево, Сарајево, Мраковица и Соколац 26, Источно Сарајево, Мањача и Фоча 27, Бугојно, Ливно, Рибник и Сребреница 28, Рогатица, Мркоњић Град и Шипово 29, Прњавор, Шамац, Градишка, Братунац, Бијељина, Билећа, Бихаћ, Градачац, Тузла и Вишеград 30 степени.

У Добоју, Тополи, Санском Мосту и Требињу измјерен је 31 степен, у Бањалуци, Угљевику, Приједору, Зеници и Српцу 32, у Широком Бријегу 33, а у Мостару и Неум 35 степени Целзијусових.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра претежно облачно са слабим пљусковима Сутра претежно облачно са слабим пљусковима
Сутра умјерено до претежно облачно Сутра умјерено до претежно облачно
Сутра топлије, уз наоблачење са повременом кишом и пљусковима Сутра топлије, уз наоблачење са повременом кишом и пљусковима
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    21h 43m
    5
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    19h 18m
    7
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    5h 17m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    3h 44m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    5h 36m
    0