Сутра свечана академија поводом Дана Републике

07.01.2020. 15:37
0

Свечаном академијом у Културном центру Пале сутра ће почети обиљежавање Дана Републике, а присутнима ће се обратити и начелник ове локалне заједнице Бошко Југовић, најављено је из општинске управе.
У програму свечане академије, која ће почети у 19.00 часова, учествоваће хор Српског просвјетног и културног друштва /СПКД/ „Просвјета“, Етно-група „Катера“, глумци аматери, те ученици паљанских школа и студенти Универзитета у Источном Сарајеву.

Из општинске управе наводе да су и наредних дана планиране манифестације под називом „Пале – родно мјесто Српске“ којима ће на Палама бити обиљежен овај значајан датум.

У петак, 10. јануара, СПКД „Просвјета“ Пале и „Клуб идеја“ припремиће пригодан програм у којем ће наступити културно-умјетничка друштва „Свети Сава“ из Београда и „Братство“ из Војковића, као и Удружење „Светосавље“ са Пала.

Програм ће бити одржан у Културном центру Пале са почетком у 19.00 часова.

За суботу, 11. јануар, Гусларско друштво „Старина Новак“ са Пала припремило је програм посвећен Дану Републике на којем се очекују гости гуслари из Жабљака, Обреновца, Београда и Калиновика.

Планиране су и бесједе специјалних гостију – протојереја ставрофора Дарка Ђога, епског пјесника из Шавника Славка Перошевића и ученице Ђурђине Гајовић, те наступ камерног састава Хора Филозофског факултета Универзитета у Источном Сарајеву.

Програм ће бити одржан у 19.00 часова у Културном центру на Палама.

Коментари 0
Повезане вијести
Посљедице НАТО бомби са осиромашеним уранијумом се и данас осјећају Посљедице НАТО бомби са осиромашеним уранијумом се и данас осјећају
Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 55m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    10h 37m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    9h 5m
    0
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    7h 35m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    10h 26m
    1