Сваког дана крао неколико кила меса

23.08.2022. 12:55
1
ИЗВОР: srpskainfo.com

Већина нас је до сада била у прилици да свједочи крађи на пијаци или у маркету, гледајући суграђане док кришом у џеп стављају ситне артикле попут чоколадица, мањих конзерви, чоколада или жвака, али вјероватно никада нисте видјели никога ко се усудио да са собом понесе пола корпе намирница и не плати их.

Једном Нишлији је то пошло за руком. Његова поткрадања открила је касирка Марија из радње у коју је редовно свраћао и испричала како је месницу успио да “отјера” у мањак.

Она тврди да је сваког дана из радње у којој ради нестајало месо, а камере нису ухватиле лопова. Прво су посумњали на месара, али убрзо су открили да он није крадљивац, онда је откривено нешто што је шокирало све раднике у продавници. Марија, која је жељела да остане анонимна каже да су “примјетили да сваког дана недостаје месо и на то су их упозорили менаџери радње. Сваког дана фалило је неколико килограма меса”.

– Менаџери су одлучили да пратимо потрошаче. Гледали су ко купује највише меса. Неколико дана послије упозорења, открили смо лопова! Човјек је купио килограм бута, а кад сам узела кесу да откуцам бар-код, видјела сам да је много теже и да у њој има више од килограм меса – прича касирка.

Када су отворили кесу видели су да је у њој и друго месо! Купац је рекао да се месар преварио. Тад је платио и тако је прошло. Али онда су се сви у продавници запитали како је могуће да се ово десило њима пред очима. Мотали су филм уназад, погледали су камере и ништа им није било јасно. А онда су почели да га прате. Иако испочетка збуњени, радници су убрзо разоткрили како им је нестајало месо у огромним количинама.

– Сваког дана је тај човјек, менаџер оближњег кафе – ресторана долазио у радњу, оде до месаре и тражи, рецимо, 20 ћевапа. Месар му спакује у папир, па у кесу и на кесу залепи цену тј. бар-код. Онда тражи килограм бута, месар исто уради – спакује у папир, па у кесу, па на то налепи стикер с ценом. Тако узме неколико различитих врста меса, а онда стане са стране где га не види камера, узме кесу где су ћевапи и убаци у кесу где је бут. И завеже као што је месар завезао – прича Марија.

На кеси тако, каже, остане само једна цијена, а унутра производ који није назначен на њој.

– Кад дође на касу, ја само откуцам то што видим – један бар-код. Тако је могао да ради колико хоће. Посебно кад је гужва, па кад има много људи на каси, ко ће да обрати пажњу и гледа шта је све у кеси. Дневно је крао два до три килограма меса - прича Марија за “Курир”.

Како она каже, да је ставио килограм бута у двије киле ћевапа, на примјер, не би никад приметили толику разлику, јер је мала разлика између два килограма и три килограма. Али он се баш осилио па је у килограм ћевапа трпао три килограма бута.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Kajgana 23.08.2022. 21:04
    Sa svakim kg dobio 1 kg. Lako za provaliti..
Повезане вијести
Поскупљење пред празнике: Скупља јаја и месо Поскупљење пред празнике: Скупља јаја и месо
Крађа у Источној Илиџи Крађа у Источној Илиџи
Крађа у Палама Крађа у Палама
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    10h 3m
    11
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    8h 47m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    3h 32m
    0
  • Дјечак из БиХ пао под трактор, хеликоптером пребачен у болницу
    21h 14m
    0
  • У Неуму упецан најопаснији морски пас Јадрана
    23h 33m
    0