Све мјере у Српској продужене до 27. априла

13.04.2020. 15:14
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

Све одлуке које је Републички штаб за ванредне ситуације донио продужене су до 27. априла, саопштио је премијер Републике Српске Радован Вишковић. Он је рекао да је одлука о продужењу мјера донесена након што су анализирали тренутно стање о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској.

- Епидемиолошка ситуација у посљедњих неколико дана је стабилна. Све што смо радили дало је резултате – рекао је Вишковић. Донесена су и два нова закључка. Један је везан за 10.000 литара набавке 70 постотног алкохола и то интервентним путем.

- Руски тим, како је познато, ради дезинфекцију јавних површина. Наша молба према њима је била према Бањалуци, али смо упутили молбу, што су и прихватили, дезинфекцију свих здравствених објеката у Републици Српској, те ђачких домова у Републици Српској, у објектима гдје су до сада боравиле особе позитивне на вирус корона – објаснио је Вишковић.

Зато је услиједило опредјељење за интервентну набавку овог алкохола за дезинфекцију. Други закључак се односи на смјештај особа у карантинима.

-Да бисмо избјегли сумње и могуће незадовљство људи који су боравили у карантину, ако буду позитивни ти људи, налажемо да све особе које су боравиле у том карантину буду тестиране – објаснио је премијер Републике Српске.

 

То је могуће радити јер, како је рекао, Република Српска сада има довољан број тестова и опредјељење је да се повећа број тестираних. Он је додао да су неки људи изражавали негодовање што нису сви из карантина који пређу границу тестирани. 

 

Коментари 0
Повезане вијести
Вишковић открио како би могао да изгледа нови обрачун струје у Српској (ВИДЕО) Вишковић открио како би могао да изгледа нови обрачун струје у Српској (ВИДЕО)
Вишковић: Наредне године више пара за борачке категорије Вишковић: Наредне године више пара за борачке категорије
Вишковић: Од 1. октобра појефтињење великог броја намирница Вишковић: Од 1. октобра појефтињење великог броја намирница
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    18h 22m
    4
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    1h 27m
    0
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 55m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    20h 29m
    3
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    21h 35m
    0