Све о мечу Јанг Бојс - Звезда: Ко суди, коме се дају веће шансе, очекивани састави.

28.11.2023. 19:38
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Фудбалери Црвене звезде вечерас играју вјероватно најбитнију утакмицу у групној фази Лиге шампиона. Јанг Бојс ће у Берну дочекати црвено-бијеле, а победа би госте одвела у Лигу Европе.

И Звезда и Јанг Бојс имају по бод, освојен у ремију у Београду (2:2) и рачуница је јасна - побједник скоро извјесно иде даље.

У случају ремија одлучивало би посљедње коло, 13. децембра, у којем Звезда дочекује Манчестер Сити, а Јанг Бојс гостује Лајпцигу.

Пораз би, наравно, значио и крај европске сезоне.

Ријеч тренера

Тренер црвено-бијелих, Барак Бахар оје пред овај дуел истакао да екипа мора да буде фокусирана.

- Сви знају да нас очекује важна утакмица, за обе екипе, јер се директно боримо за треће место. Морамо да будемо фокусирани и агресивни како бисмо остварили жељени резултат. Анализирали смо Јанг Бојс, реч је о доброј екипи. Пре свега су добри на домаћем терену, тако да морамо да будемо на нивоу како бисмо остварили позитиван резултат", рекао је Звездин тренер.

Са друге стране, тренер Јанг Бојса Рафаел Вики истиче да не осјећа притисак.

– Не осјећам никакав притисак. Никада не прилазим утакмицама са идејом да нешто морамо, већ са идејом да смо способни да то и урадимо. Победом можемо да направимо нешто велико, тако да притисак није ништа већи него на осталим утакмица. Само треба да намјестимо главу тако да вјерујемо да можемо – рекао је Вики.

Ко суди?

Главни арбитар меча ће бити искусни Дани Макели из Холандије, који је свима у Србији остао познат по чињеници да је на мечу између Србије и Португала у квалификацијама за Свјетско првенство на "Маракани" поништио чист погодак Кристијану Роналду због чега је овај потом подивљао.Помагаће му Хесел Стегстра и Јан де Врајс из Холандије, а четврти арбитар је Марк Нагтигал из исте земље. У ВАР соби сједе Клај Руперти из Холандије и Нејц Кајтазовић из Словеније, док је делегат Раденко Мијатовић из Словеније, а посматрач суђења бивши шпански судија Давид Фернандез Борбалан.

Интересантно је да је Макели већ судио овим ривалима у међусобном дуелу 2019. године када је у Берну било 2:2.

Слика

Шта кажу кладионице

Када је ријеч о прогнозама, судећи барем по кладионицама тренутно је у благој предности тим из Швајцарске. Јанг Бојс игра на свом терену, па је квота на побједу домаћина око 2.10. Са друге стране, на побједу црвено-бијелих се даје квота која се креће око 3.50. Неријешени резултат носи квоту од 3.80.

Очекивани састави

Пред Бараком Бахаром озбиљан изазов. Улог за овај меч је велики, па се очекује да неће много мијењати у односу на дуел са Војводином.

На голу је незамјењив Омри Глазер, Коста Недељковић ће добити мјесто поред десне аут линије. Лијево ће Милан Родић који није играо против Војводине. Александар Драговић и Насер Ђига су зацементирани у централном дијелу дефанзиве.

Слика

Марко Стаменић и Хванг Ин-Ин Беом ће имати тежак задатак да истовремено кваре игру ривала и креирају Звездину, а помоћ на средини ће имати од Гелора Канге.

Осман Букари ће бити ударна игла Звезде у нападу и дјеловаће по десној страни, Мирко Иванић би требало лијево, а у самом шпицу ће се наћи Шериф Ендијае који је Јанг Бојсу дао гол у првом мечу и ког је Бахар хвалио на конференцији, преноси Телеграф.

Коментари 0
Повезане вијести
Милојевић: Значило би нам да на Маракани буде што више навијача Милојевић: Значило би нам да на Маракани буде што више навијача
Постигнут договор са Бахаром, ево колико је Звезда уштедјела Постигнут договор са Бахаром, ево колико је Звезда уштедјела
Црвена звезда "докрајчила" Партизан! Црвена звезда "докрајчила" Партизан!
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    7h 35m
    10
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    6h 31m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    22h 15m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    23h 27m
    0
  • Посљедњи кондоров лет
    20h 0m
    0