Sve o meču Jang Bojs - Zvezda: Ko sudi, kome se daju veće šanse, očekivani sastavi.

28.11.2023. 19:38
0
IZVOR: glassrpske.com

Fudbaleri Crvene zvezde večeras igraju vjerovatno najbitniju utakmicu u grupnoj fazi Lige šampiona. Jang Bojs će u Bernu dočekati crveno-bijele, a pobeda bi goste odvela u Ligu Evrope.

I Zvezda i Jang Bojs imaju po bod, osvojen u remiju u Beogradu (2:2) i računica je jasna - pobjednik skoro izvjesno ide dalje.

U slučaju remija odlučivalo bi posljednje kolo, 13. decembra, u kojem Zvezda dočekuje Mančester Siti, a Jang Bojs gostuje Lajpcigu.

Poraz bi, naravno, značio i kraj evropske sezone.

Riječ trenera

Trener crveno-bijelih, Barak Bahar oje pred ovaj duel istakao da ekipa mora da bude fokusirana.

- Svi znaju da nas očekuje važna utakmica, za obe ekipe, jer se direktno borimo za treće mesto. Moramo da budemo fokusirani i agresivni kako bismo ostvarili željeni rezultat. Analizirali smo Jang Bojs, reč je o dobroj ekipi. Pre svega su dobri na domaćem terenu, tako da moramo da budemo na nivou kako bismo ostvarili pozitivan rezultat", rekao je Zvezdin trener.

Sa druge strane, trener Jang Bojsa Rafael Viki ističe da ne osjeća pritisak.

– Ne osjećam nikakav pritisak. Nikada ne prilazim utakmicama sa idejom da nešto moramo, već sa idejom da smo sposobni da to i uradimo. Pobedom možemo da napravimo nešto veliko, tako da pritisak nije ništa veći nego na ostalim utakmica. Samo treba da namjestimo glavu tako da vjerujemo da možemo – rekao je Viki.

Ko sudi?

Glavni arbitar meča će biti iskusni Dani Makeli iz Holandije, koji je svima u Srbiji ostao poznat po činjenici da je na meču između Srbije i Portugala u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo na "Marakani" poništio čist pogodak Kristijanu Ronaldu zbog čega je ovaj potom podivljao.Pomagaće mu Hesel Stegstra i Jan de Vrajs iz Holandije, a četvrti arbitar je Mark Nagtigal iz iste zemlje. U VAR sobi sjede Klaj Ruperti iz Holandije i Nejc Kajtazović iz Slovenije, dok je delegat Radenko Mijatović iz Slovenije, a posmatrač suđenja bivši španski sudija David Fernandez Borbalan.

Interesantno je da je Makeli već sudio ovim rivalima u međusobnom duelu 2019. godine kada je u Bernu bilo 2:2.

Slika

Šta kažu kladionice

Kada je riječ o prognozama, sudeći barem po kladionicama trenutno je u blagoj prednosti tim iz Švajcarske. Jang Bojs igra na svom terenu, pa je kvota na pobjedu domaćina oko 2.10. Sa druge strane, na pobjedu crveno-bijelih se daje kvota koja se kreće oko 3.50. Neriješeni rezultat nosi kvotu od 3.80.

Očekivani sastavi

Pred Barakom Baharom ozbiljan izazov. Ulog za ovaj meč je veliki, pa se očekuje da neće mnogo mijenjati u odnosu na duel sa Vojvodinom.

Na golu je nezamjenjiv Omri Glazer, Kosta Nedeljković će dobiti mjesto pored desne aut linije. Lijevo će Milan Rodić koji nije igrao protiv Vojvodine. Aleksandar Dragović i Naser Điga su zacementirani u centralnom dijelu defanzive.

Slika

Marko Stamenić i Hvang In-In Beom će imati težak zadatak da istovremeno kvare igru rivala i kreiraju Zvezdinu, a pomoć na sredini će imati od Gelora Kange.

Osman Bukari će biti udarna igla Zvezde u napadu i djelovaće po desnoj strani, Mirko Ivanić bi trebalo lijevo, a u samom špicu će se naći Šerif Endijae koji je Jang Bojsu dao gol u prvom meču i kog je Bahar hvalio na konferenciji, prenosi Telegraf.

Komentari 0
Povezane vijesti
Milojević: Značilo bi nam da na Marakani bude što više navijača Milojević: Značilo bi nam da na Marakani bude što više navijača
Postignut dogovor sa Baharom, evo koliko je Zvezda uštedjela Postignut dogovor sa Baharom, evo koliko je Zvezda uštedjela
Crvena zvezda "dokrajčila" Partizan! Crvena zvezda "dokrajčila" Partizan!
Najčitanije
  • "Đurđevdan" prvi put zapjevan u vozu smrti
    16h 19m
    0
  • U utorak ispraćaj prote Voja Čarkića
    15h 50m
    2
  • Obilježena krsna slava i Dan opštine Istočna Ilidža (FOTO)
    12h 6m
    0
  • Godišnjica odbijanja Vens-Ovenovog plana
    16h 13m
    0
  • Poziv babice jedan od najljepših, najhumanijih i najodgovornijih poziva
    8h 1m
    2