Све спремно за почетак нове школске године на Сокоцу

27.08.2021. 14:16
0
ИЗВОР: СРНА

У Основној школи /ОШ/ "Соколац" све је спремно за почетак нове школске године за око 850 ученика, од којих је 87 првачића, у централној школи на Сокоцу и два подручна одјељења, у Кнежини и на Равној Романији, рекао је Срни директор ове установе Ђорђе Рајић.

Рајић је рекао да нова школска година почиње у сриједу, 1. септембра, као и у осталим школама у Српској, без подјеле у групе, те да ће часови трајати по 45 минута уз мали и велики одмор.

Он је нагласио да ће бити организован и продужени боравак за четири групе ђака од првог до трећег разреда у адаптираним просторијама у близини школе.

Он је најавио да ће за првачиће бити организован свечани пријем на којем ће им бити уручени бесплатни уџбеници, а на које, како је рекао, право имају и ученици из вишечланих породица, односно треће и свако наредно дијете, ученици од првог до четвртог разреда и одлични ученици из четворочланих породица.

Рајић је подсјетио да су још на снази све препоруке и епидемиолошке мјере Републичког и општинског штаба за ванредне ситуације донесене с циљем заштите од ширења вируса корона.

Коментари 0
Повезане вијести
Имају факултетску диплому, а незапослени: Које струке имају највећи број незапослених Имају факултетску диплому, а незапослени: Које струке имају највећи број незапослених
Ученици и наставници ОШ "Соколац" сакупили више од 3.000 КМ за српску дјецу на Косову и Метохији Ученици и наставници ОШ "Соколац" сакупили више од 3.000 КМ за српску дјецу на Косову и Ме...
Како спријечити лош вокабулар у српском језику? Како спријечити лош вокабулар у српском језику?
Најчитаније
  • Крађа у Палама
    23h 43m
    0
  • На данашњи дан рођен Филип Вишњић
    2h 5m
    0
  • Радник пао са зграде, тешко повријеђен
    20h 10m
    0
  • Са тржишта повучена женска торба из "Пепка"
    22h 58m
    0
  • Аутобус слетио у провалију код Макарске (ВИДЕО)
    16h 19m
    0