Све средње школе у Сарајевско-романијској регији спремне за друго полугодиште

20.01.2021. 13:26
0
ИЗВОР: СРНА

Свих 10 средњих школа на подручју Сарајевско-романијске регије сутра ће почети са радом у другом полугодишту, потврдио је Срни предсједник Актива директора средњих школа Сарајевско-романијске регије Недељко Газивода.

Он је додао да је све спремно за почетак наставе, те да су све школе испуниле хигијенско-епидемиолошке услове.

- Извршено је детаљно чишћење дезинфекционим средствима. Настава почиње према ранијем распореду и по групама због спречавања ширења вируса корона - појаснио је Газивода и додао да ће се придржавати препорука и мјера Института за јавно здравство Републике Српске и Министарства просвјете и културе.

Газивода, који је директор Средњошколског центра "Пале", подсјећа да је у овој школи било неколико заражених ученика, наставника и ваннаставног особља, али да су сви имали блаже симптоме вируса корона.

- Средњошколски центар похађа 587 ученика распоређених у 29 одјељења и запослено је 60 наставника, тако да нам је најбитније њихово здравље - истиче Газивода.

Он наглашава да ће предстојећа школска слава Свети Сава ове године бити обиљежена много скромније због епидемиолошке ситуације.

Настава у основним школама "Пале", "Србија" и "Мокро" на подручју Пала почеће сутра редовно, са скраћеним часовима и уз придржавање препоручених епидемиолошких мјера.

Директор Основне школе "Мокро" Радмила Веселиновић рекла је Срни да су просторије у овој школи дезинфиковане, а часови организовани на 30 минута према броју ђака.

- У протеклом полугодишту један ученик је имао потврђено присуство вируса корона, док је шест ученика било у изолацији. Можемо рећи да смо задовољни ситуацијом - навела је Веселиновићева.

Настава у основним и средњим школама у Републици Српској почиње сутра.

Коментари 0
Повезане вијести
Илија Работа из Пала проглашен за најбољег гуслара Републике Српске Илија Работа из Пала проглашен за најбољег гуслара Републике Српске
Анђела Вуковић на папиру оживљава ликове из књижевних дјела (ФОТО) Анђела Вуковић на папиру оживљава ликове из књижевних дјела (ФОТО)
Хуманитарни плесни мјузикл за Предрага Крсмановића у јулу у Палама Хуманитарни плесни мјузикл за Предрага Крсмановића у јулу у Палама
Најчитаније
 • Запалио се мушкарац, повријеђен и полицајац који је покушао да га заустави
  14h 14m
  0
 • Жепа – болна, незацијељена рана (ВИДЕО)
  12h 33m
  5
 • Пацијент хеликоптером транспортован за Београд
  14h 38m
  0
 • Илија Работа из Пала проглашен за најбољег гуслара Републике Српске
  16h 4m
  0
 • Почело распоређивање специјалаца на Косову и Метохији
  7h 37m
  0