Sve srednje škole u Sarajevsko-romanijskoj regiji spremne za drugo polugodište

20.01.2021. 13:26
0
IZVOR: SRNA

Svih 10 srednjih škola na području Sarajevsko-romanijske regije sutra će početi sa radom u drugom polugodištu, potvrdio je Srni predsjednik Aktiva direktora srednjih škola Sarajevsko-romanijske regije Nedeljko Gazivoda.

On je dodao da je sve spremno za početak nastave, te da su sve škole ispunile higijensko-epidemiološke uslove.

- Izvršeno je detaljno čišćenje dezinfekcionim sredstvima. Nastava počinje prema ranijem rasporedu i po grupama zbog sprečavanja širenja virusa korona - pojasnio je Gazivoda i dodao da će se pridržavati preporuka i mjera Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske i Ministarstva prosvjete i kulture.

Gazivoda, koji je direktor Srednjoškolskog centra "Pale", podsjeća da je u ovoj školi bilo nekoliko zaraženih učenika, nastavnika i vannastavnog osoblja, ali da su svi imali blaže simptome virusa korona.

- Srednjoškolski centar pohađa 587 učenika raspoređenih u 29 odjeljenja i zaposleno je 60 nastavnika, tako da nam je najbitnije njihovo zdravlje - ističe Gazivoda.

On naglašava da će predstojeća školska slava Sveti Sava ove godine biti obilježena mnogo skromnije zbog epidemiološke situacije.

Nastava u osnovnim školama "Pale", "Srbija" i "Mokro" na području Pala počeće sutra redovno, sa skraćenim časovima i uz pridržavanje preporučenih epidemioloških mjera.

Direktor Osnovne škole "Mokro" Radmila Veselinović rekla je Srni da su prostorije u ovoj školi dezinfikovane, a časovi organizovani na 30 minuta prema broju đaka.

- U proteklom polugodištu jedan učenik je imao potvrđeno prisustvo virusa korona, dok je šest učenika bilo u izolaciji. Možemo reći da smo zadovoljni situacijom - navela je Veselinovićeva.

Nastava u osnovnim i srednjim školama u Republici Srpskoj počinje sutra.

Komentari 0
Povezane vijesti
Aprilska filmoteka posvećena Goranu Paskaljeviću Aprilska filmoteka posvećena Goranu Paskaljeviću
Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO) Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
Prikupljeno 55 doza krvi u Palama Prikupljeno 55 doza krvi u Palama
Najčitanije
  • Porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva dobila krov nad glavom
    21h 29m
    5
  • Bilbord u Palama: „Ne psuj Boga“ (FOTO)
    19h 4m
    7
  • Godišnjica nuklearne katastrofe u Černobilju
    5h 3m
    0
  • Devetoro žrtava bombardovanja u Surdulici u kući Milićevih
    3h 30m
    0
  • Prije 26 godina srušen Žeželjev most preko Dunava
    5h 22m
    0