Свечано отворена спортска дворана у Источном Новом Сарајеву

09.06.2021. 19:50
0
ИЗВОР: Катера

Начелник општине Источно Ново Сарајево Јован Катић у друштву предсједавајућег Предсједништва БиХ Милорада Додика и градоначелника Источног Сарајева Љубише Ћосића свечано је отворио вечерас новоизграђену спортску дворану капацитета 2.110 мјеста.

Катић је рекао вечерас на свечаној академији поводом Дана и крсне славе општине – Спасовдана да је у протеклих годину дана урађено много тога у овом дијелу града Источно Сарајево, што је на понос свих који овдје живе.

Катић каже да има разлога за задовољство и да су поносни на све завршене пројекте које су започели његови претходници, а који су чврсти темељи даљег развоја Источног Новог Сарајева.

- Наравно, ту има још доста посла, да од ове општине правимо једну од најразвијенијих у Републици Српској, најпожељнијих мјеста за живот и општину коју заслужују сви њени становници – рекао је Катић.

Он каже да општина Источно Ново Сарајево има велику шансу за даљи развој и потенцијал који треба искористити и унаприједити.

- Зато градимо нове студентске домове, зграду Ректората, Музичке академије, гдје ћемо позиционирати Универзитет у Источном Сарајеву. Општина смо која биљежи позитиван миграциони салдо, људи долазе, породице се овдје заснивају, зато градимо ново обданиште и основну школу – рекао је Катић.

Слика

Фото: Катера

Додаје да ће до краја идуће године у општину Источно Ново Сарајево бити уложено преко 30 милиона КМ јавних инвестиција.

- Оне ће у потпуности промијенити сам изглед централног дијела наше општине. Поносни смо што све ово разумију институције Републике Српске и дају нам безрезервну подршку за све ове пројекте и све идеје, захтјеве које им ми упутимо – рекао је Катић.

Катић је додао су вечерас свечано отворили врата нове спортске дворане у Источном Новом Сарајеву, која представља својеврсни национални понос и која ће бити мјесто окупљања спортиста и љубитеља спорта и културних дешавања у овој општини.

- Од вечерас спорт у Источном Новом Сарајеву добија свој нови дом, жао нам је што нисмо могли због пандемије вируса корона да на дан отварања дворане организујемо кошаркашку утакмицу, али обећавам да нећемо остати дужни по том питању – истакао је Катић.

Катић је пожелио свим грађанима Источног Новог Сарајева срећну предстојећи Дан и крсну славу општине Вазнесење Господње, Спасовдан.

Предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик честитао је грађанима Источног Новог Сарајева Дан и крсну славу општине, рекавши да је посебно поносан на Источно Сарајево и његове грађане  у протекле 23 године на политичкој сцени.

- Наравно да сваки пут, када овај дан дође, ми урадимо нешто што је добро за грађане, за младе људе, отварамо дворане, позоришта и све оно што је потребно. Са вама сам овдје 23 године кроз разне функције које сам обављао и увијек сам био поносан на оно што ви јесте и што стварате – каже Додик.

Истиче да данас у Источном Сарајеву види град који је направљен напорима његових грађана уз подршку различитих институција Републике Српске, град који служи за поноса свима, па и њему.

- Ја морам да кажем да ове објекте градили људи различитих политичких опција, сви смо о тог носили напор и жељу да урадимо много и ова дворана на неки начин симболизује тај напор кроз много деценија рада. Драго ми је што су је завршили и драго ми је што ћемо помоћи да посматрамо, не само спортске, него и друге друштвене догађаје - рекао је Додик.

Градоначелник Источног Сарајева Љубиша Ћосића честитао је општини Источно Ново Сарајево Дан и крсну славу - Спасовдан, те додао да је као обични грађанин срећан што је Република Српска друштво које иде напријед и друштво које окупља све локалне заједнице, и што су у прилици да у Источном Сарајеву имају могућност са властима Српске буду дио пројеката попут новоизграђене дворане. 

Слика

Фото: Катера

Ћосић је захвалио Влади Републике Српске истакавши да је она институција која је подржала многе пројекте, те да њима дугују највећу захвалност што данас грађани Источног Сарајева данас имају спортску дворану, позориште и друге објекте.

Он је истакао да је Источно Сарајево мјесто које жели да се економски развија, као и у културном, спортском и сваком другом смислу, што према његовим ријечима, велику подршку за то има од Владе Републике Српске.

На вечерашњој Свечаној академији општине Источно Ново Сарајево додијељене су Захвалнице Жарку Крсману, предсједнику Удружења пензионера Источно Ново Сарајево, Удружењу добровољних давалаца крви Гацко, Хуманитарном удружењу “Од срца”, Друштву добровољних давалаца крви ПУ Врање, Друштву добровољних давалаца крви “Радивоје Пима” Будва, Друштву добровољних давалаца крви “Рудар” Угљевик и Хуманитарном удружењу “Коце заувек” Врање.

Добитници Плакета су колектив ЈЗУ Дом здравља "Источно Сарајево", колектив ЈЗУ Болница "Србија" и Удружење добровољних давалаца крви Сарајевско-романијске регије.

 

Највеће признање Повеља Општине Источно Ново Сарајево додијељена је професору др Славку Ждралу и Црквеној општини источно-новосарајевској.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву Вечерас промоција књиге „(О)чај у шољици кафе“ Сандре Алек у Источном Сарајеву
Најчитаније
  • Сјећање на Огњена Куљанина
    20h 1m
    0
  • Десанка Максимовић: Књижевна вила пјесникиња душе
    21h 34m
    0
  • Прича о Синиши и божијем чуду
    18h 0m
    1
  • На "Виберу" актуелна злоупотреба броја телефона
    20h 13m
    0
  • Партизан мијења име!
    10h 42m
    3