Свештеници негирали да су прекршили мјере координационог тијела

18.05.2020. 20:12
0
ИЗВОР: Srna

Свештеници из Берана, који су данас саслушани у Основном државном тужилаштву у тој општини, негирали су да су прекршили мјере Националног координационог тијела за заразне болести организовањем традиционалне литије на Ђурђевдан, 6. маја.

"Данас су у Основном државном тужилаштву у Беранама саслушани свештеници манастира Ђурђеви Ступови у Беранама чији су иницијали Д.Р, С.М, М.Ц, П.Д. и В.В. због основа сумње да су извршили кривично дјело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести", саопштено је из Основног државног тужилаштва у Беранама.

Одлука у наведеном предмету биће донесена након што се предузму и друге неопходне мјере и радње, а о одлуци ће јавност бити благовремено информисана, наводи се у саопштењу.

Беранска полиција поднијела је раније кривичне пријаве против Драгана Ристића, Стефана Миловановића, Милоша Цицмила, Предрага Драгојевића и Вуксана Вешовића због основа сумње да су одржавањем ђурђевданске литије извршили кривично дјело непоступање по здравственим препорукама за сузбијање опасне заразне болести.

Свештеници су тврдили да то није била уобичајена ђурђевданска литија, већ молитвени ход, да су се строго држали правила социјалне дистанце и одбацили оптужбе да су организовали окупљање грађана у главној улици.

Њих заступа тим адвоката.

Беранско Основно државно тужилаштво требало би да донесе одлуку да ли ће подићи оптужницу или одбацити кривичну пријаву.

Грађани окупљени испред Тужилаштва су се, након обраћања и молбе једног од свештеника, мирно разишли.

Свештеници манастира Ђурђеви ступови су на Ђурђевдан, 6. маја, кадили улице у Беранама, када их је у главној улици дочекао одређени број грађана који су скандирали "Не дамо светиње!", те их кратко пропратили до краја улице. 

Коментари 0
Повезане вијести
Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО) Скандал у Црној Гори: Прекинут дерби за титулу због дивљања навијача (ВИДЕО)
Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ Земљотрес у Црној Гори, осјетио се и у БиХ
НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО НАТО је убио цијело мјесто и онда смо ушли у – НАТО
Најчитаније
  • Млади гуслар Лазар чува традицију и народнe обичајe
    22h 58m
    0
  • Света тајна Јелеосвећења у Храму Светог Василија Острошог у сриједу
    5h 49m
    0
  • Џију-џицу клубу „Јахорина“ 62 медаље у Бањалуци
    8h 48m
    3
  • Навршило се 106 година од смрти Гаврила Принципа
    11h 24m
    0
  • Данас празник Цвијети
    11h 45m
    0