Свети Стефан под кључем овога љета?

19.05.2021. 11:18
0
ИЗВОР: Tanjug

Компанија “Аман”, која управља елитним црногорским хотелским комплексом, град-хотелом “Свети Стефан” и Вилом Милочер, неће овог љета отварати своје објекте, а радници су упућени на одмор, пишу Вијести.

Више запослених је саопштило овој редакцији да им је то предочено на састанку у понедјељак и да им је речено да ће у року од десет дана добити више информација о плановима за овогодишњу сезону.

Те информације, међутим, Вијести нису могле да провјере у компанији “Adriatic properties”, која је закупац хотелског комплекса Свети Стефан – Милочер, јер извршни директор Горан Бенцун није одговарао на телефонске позиве и поруке.

Лист додаје да је, према незваничним информацијама, радницима наводно речено да покушају да пронађу други посао јер ће са више од стотину њих бити раскинути уговори.

Да би “Аман” могао да напусти Црну Гору, напомиње се даље, најавио је крајем априла шеф државе Мило Ђукановић.

У тексту се подсјећа да је та компанија натурализованог Црногорца, грчког бизнисмена Петроса Статиса, још 2007. године добила од државних хотелских компанија ХГ Будванска ривијера и ХТП Милочер у 40-годишњи закуп највећи туристички бренд.

- Ђукановић, који је у пријатељским везама са Статисом, казао је тада да је разговарао са туристичким инвеститорима у Црној Гори и да је од њих чуо ‘запрепашћење и страх од онога што су видели посредством телевизијских камера са Милочера и Светог Стефана -’, пишу Вијести.

Тих дана, мјештани Светог Стефана и Пржна су срушили ограду која води ка најљепшој црногорској плажи – Краљичиној плажи, коју је, како наводи редакција, нелегално поставила компанија “Adriatic properties”.

Одлука “Амана” да пошаље раднике на одмор и да хотелски комплекс први пут током љета буде по кључем, негативна је порука у сусрет главној туристичкој сезони од које, након прошлогодишњег краха, комплетна црногорска туристичка привредна очекује да ће бити добра и да ће им омогућити да “преживе до наредне сезоне”, оцјењује лист.

Такође примјећује да, док се и даље спекулише да ли ће популарни Светац заиста бити под катанцем, компанија “Adriatic properties” не одустаје од пројекта градње новог хотела Краљичина плажа и депаданса са становима за тржиште у Милочерском парку, чему су се успротивили Општина Будва и мјештани који су у протеклих годину дана у неколико наврата позивали владу и организовали протесте да се заустави градња.

Коментари 0
Повезане вијести
Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад? Дјевојчица из Црне Горе ухапшена у Аустрији: Планирала терористички напад?
Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
Лов газда са Јадрана не престаје Лов газда са Јадрана не престаје
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    10h 26m
    8
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    23h 36m
    0
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    8h 28m
    0
  • Заказана сједница о правилнику за утврђивање минималца
    22h 27m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    7h 21m
    0