Тачка о криминализацији клевете није повучена са дневног реда

18.07.2023. 11:43
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Почела је сједница Народне скупштине Републике Српске на којој је приједлог измјена Кривичног законика Српске, којима је предвиђено да клевета буде кривично дјело.

Народна скупштина одбила је приједлог посланице СДС-а Маје Драгојевић Стојнић да се кримнализација клевете скине с дневног реда.

Од 69 присутних посланика за је био само 21.

Предсједник Народне скупштине Ненад Стевандић (Уједињена Српска)  је рекао да је посланица Драгојевић Стојић из СДС-а предложила да се тачка дневног реда о криминализацији клевете скине с дневног реда, али посланици су то одбили.

Драгојевић Стојићева је рекла да јој је жао што су само представници СДС-а, ПДП-а и Небојша Вукановић из листе За правду и ред гласали за скидање с дневног реда, а да су остали били уздржани.

- Ми смо сматрали да ово нема никакву основу да буде на дневном реду и да руши све међународне конвенције - рекла је она.

Додала је да Република Српска треба да има што већу слободу медија, и да је досадашња пракса добра по којој су клевете рјешаване кроз грађанске парнице. Додала је да је разочарана и да јој је жао што овај приједлог није наишао на разумијеване, упркос протестима који су јутрос одржани пред парламентом.

Прије  почетка сједнице одржана је сједница Колегијума на којем је разматран приједлог Маје Стојић о повлачењу поменутог закона са дневног реда, али су против тога приједлога били посланици владајуће коалиције.

 - Немојте игнорисати пулс народа - рекао је посланик Листе за правду и ред Небојша Вукановић.

Прије самог почетка сједнице новинари су окупили и мирном протестном шетњом затражили да буде повучен приједлог измјена Кривичног законика.

Пише: Маријана Миљић Бјеловук

Коментари 0
Повезане вијести
Шта пише у приједлогу закључака посланичких клубова у вези са Сребреницом Шта пише у приједлогу закључака посланичких клубова у вези са Сребреницом
Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци Додик позвао на усвајање извјештаја Међународне комисије о Сребреници и на митинг у Бањалуци
Посланици данас и о Изборном закону Републике Српске Посланици данас и о Изборном закону Републике Српске
Најчитаније
  • У паклу Скендерије
    19h 29m
    13
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    18h 13m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    12h 58m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    9h 57m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    10h 3m
    0