Tačka o kriminalizaciji klevete nije povučena sa dnevnog reda

18.07.2023. 11:43
0
IZVOR: glassrpske.com

Počela je sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj je prijedlog izmjena Krivičnog zakonika Srpske, kojima je predviđeno da kleveta bude krivično djelo.

Narodna skupština odbila je prijedlog poslanice SDS-a Maje Dragojević Stojnić da se krimnalizacija klevete skine s dnevnog reda.

Od 69 prisutnih poslanika za je bio samo 21.

Predsjednik Narodne skupštine Nenad Stevandić (Ujedinjena Srpska)  je rekao da je poslanica Dragojević Stojić iz SDS-a predložila da se tačka dnevnog reda o kriminalizaciji klevete skine s dnevnog reda, ali poslanici su to odbili.

Dragojević Stojićeva je rekla da joj je žao što su samo predstavnici SDS-a, PDP-a i Nebojša Vukanović iz liste Za pravdu i red glasali za skidanje s dnevnog reda, a da su ostali bili uzdržani.

- Mi smo smatrali da ovo nema nikakvu osnovu da bude na dnevnom redu i da ruši sve međunarodne konvencije - rekla je ona.

Dodala je da Republika Srpska treba da ima što veću slobodu medija, i da je dosadašnja praksa dobra po kojoj su klevete rješavane kroz građanske parnice. Dodala je da je razočarana i da joj je žao što ovaj prijedlog nije naišao na razumijevane, uprkos protestima koji su jutros održani pred parlamentom.

Prije  početka sjednice održana je sjednica Kolegijuma na kojem je razmatran prijedlog Maje Stojić o povlačenju pomenutog zakona sa dnevnog reda, ali su protiv toga prijedloga bili poslanici vladajuće koalicije.

 - Nemojte ignorisati puls naroda - rekao je poslanik Liste za pravdu i red Nebojša Vukanović.

Prije samog početka sjednice novinari su okupili i mirnom protestnom šetnjom zatražili da bude povučen prijedlog izmjena Krivičnog zakonika.

Piše: Marijana Miljić Bjelovuk

Komentari 0
Povezane vijesti
Šta piše u prijedlogu zaključaka poslaničkih klubova u vezi sa Srebrenicom Šta piše u prijedlogu zaključaka poslaničkih klubova u vezi sa Srebrenicom
Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci Dodik pozvao na usvajanje izvještaja Međunarodne komisije o Srebrenici i na miting u Banjaluci
Poslanici danas i o Izbornom zakonu Republike Srpske Poslanici danas i o Izbornom zakonu Republike Srpske
Najčitanije
  • Partizan mijenja ime!
    17h 47m
    4
  • Održan Forum za bezbjednost opštine Istočno Novo Sarajevo
    22h 20m
    0
  • Uhapšen Gruzijac zbog pljačke dva miliona maraka u Banjaluci
    19h 54m
    3
  • Istočna Ilidža: Radnik firme pronevjerio veću količinu novca
    52m
    0
  • Dječiji sajam 8. i 9. juna u Istočnom Sarajevu
    21h 0m
    0