Такмичење у играма на снијегу окупило велики број Сокочана

30.01.2021. 16:18
0
ИЗВОР: СРНА

На Сокоцу је на данашњем такмичењу у санкању и спуштању клиском учестовало 36 дјеце, а прављењу Сњешка Бијелића 10 вишечланих екипа, а најуспјешнијима су уручене награде, књига за дјецу и поклон-пакетићи, у организацији овдашње омладинске организације.

Дјечак Павле Марковић био је најбољи у спуштању клиском, а у прављењу Сњешка Бијелића прво мјесто је припало екипи "Племе Рајић", једној од десет пријављених, од којих су сви добили награде.

Предсједник Омладинске организације "Соколац" Ања Крсмановић рекла је Срни да су омладинци одлучили да организују овакву једнодневну манифестацију да би окупили најмлађе суграђане да се друже, забављају и такмиче у дјечијим играма на снијегу.

- Битно је да се дјеца друже, забављају и уједно уче вјештинама сналажења на сњежној стази, а награде су тек толико да им уљепшамо дан - рекла је Крсмановићева.

Награду за најбоље, збирку поезије за дјецу аутора Миланка Боровчанина Ромсока "Лукина књига" обезбиједило је Планинарско друштво "Гласинац", а поклон пакетиће соколачко Удружење грађана "Свети Василије Острошки".

Члан Управног одбора Омладиснке организације "Соколац" Александар Мимић истакао је да је основни циљ организовања овог такмичења испуњен и да су кућама одушевљени отишли и дјеца и њихови родитељи, иако вријеме за санкање није било наклоњено учесницима, због наглог отапања.

Мимић је изразио задовољство због присуства великог броја Сокочана на узвишењу код Спортске дворане, које је познато као мјесто окупљања малих љубитеља скијања и санкања.

За посјетиоце данашњег такмичења на Сокоцу организатори су обезбиједили чај и кувано вино.

Коментари 0
Повезане вијести
Са Романије 33 ходочасника кренула ка манастиру Острог Са Романије 33 ходочасника кренула ка манастиру Острог
На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника На туцијади у Сокоцу више од 40 учесника
На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника На Ђурђевдан ка манастиру Острог крећу 33 ходочасника
Најчитаније
  • Милан треба нашу помоћ – позови 17047
    17h 30m
    0
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    6h 43m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    6h 14m
    1
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    6h 37m
    0
  • Побједник туцијаде у Палама Филип Илић
    21h 34m
    0