Талентоване сестре Радовић остварују одличне резултате на пољу музике

23.04.2021. 21:56
2
ИЗВОР: Катера

Сестре Тамара (11) и Надежда Радовић (9) из Пала од раног дјетињства показале су афинитет према класичној музици, те су врло брзо одлучиле да се томе посвете кроз похађање наставе у Основној музичкој школи Источно Сарајево - Подручној одјељење Пале.

Награда за њихов досадашњи труд, рад и залагање на часовима клавира, односно виолине у овој музичкој школи дошао је у виду освајања првих награда у одређеним категоријама на 5. Интернационалном фестивалу "Примавера", који је одржан у Бијељини протеклог викенда.

Старија Тамара свира клавир и похађа други разред основне музичке школе, у класи наставнице Вање Баричанин. Њен велики труд и залагање су већ дали одличне резултате, те је Тамара протеклог викенда блистала на фестивалу "Примавера".

Она је на поменутом музичком фестивалу интернационалног карактера у Бијељини освојила прву награду у првој категорији, у којој је учествовало 45 такмичара.

Њена наставница Вања Баричанин рекла је у изјави за Катеру да је Тамара јако талентовано и лијепо васпитано дијете, које је и изузетно вриједан ученик.

- Изузетно је талентована, музикална и посвећена свирању клавира, што ми чини велико задовољство да радим са таквом ученицом - каже Баричанин.

Млађа Надежда је ученица припремног разреда на предмету виолина у класи наставнице Николине Чоловић, која каже да је у Надежди од првог дана њеног доласка у школу препознала огромну енергију и велики таленат за свирање виолине.

- Одмах сам у њој препознала велику енергију и жељу која је потребна уз таленат за музичку школу, а посебно за виолину. Наравно, чим смо кренуле са редовним часовима, схватила сам да нисам погријешила у процјени - рекла је Чоловићева за Катеру.

Она додаје да их ни ситуација са пандемијом вируса корона није зауставила ка њиховом зацртаном циљу, те да је упркос цјелокупној ситуацији, Надежда вриједно радила, вјежбала и успјела отићи на интернационално такмичење "Примавера" у Бијељину.

- На том такмичењу учествују дјеца из веома јаких музичких школа, а Надежда је била веома храбра, иако је ово њено прво такмичења, она је била савршена, стигла је до циља и освојила прву награду на такмичењу - каже Чоловићева.

Чоловићева истиче да тиме што је Надежда освојила прву награду добила још већи ентузијазам да иду напријед, вјежбају још више и остварују што боље резултате у наредном периоду.

 

Коментари 2
  • Generic placeholder image
    Недељко 01.08.2022. 14:13
    Јавите се на телефон, на путу сам да радим афирмацију талентоване дјеце - јавним прмоцијама,како би им дао јавну и трајни афирмацију! 065 543-983
  • Generic placeholder image
    Mafinica 24.04.2021. 00:49
    Ne želeći da umanjim rezultat ovih talentovanih djevojčica, napomenula bih da je Primavera komercijalno takmičenje, slično kao pojedini izbori za naj načelnike, menadžere i sl. - svi učesnici osvoje neku nagradu. Mnogo je talentovane djece čiji roditelji nisu mogli priuštiti, učešće na ovom tamičenju, jer su kotizacije prilično visoke, plus smještaj, prevoz i sve ostalo. Nažalost, jedna sam od takvih!
Повезане вијести
Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак Косорић задовољан стартом Романије: Очекивали смо добар почетак
Хуманитарно вече за Милана Маџгаља у петак у Палама Хуманитарно вече за Милана Маџгаља у петак у Палама
Пале: Српска демократска странка и Социјалистичка партија подржале Дејана Којића (ВИДЕО) Пале: Српска демократска странка и Социјалистичка партија подржале Дејана Којића (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Преминуо кошаркаш Небојша Еркић
    10h 37m
    0
  • Слани мафини
    19h 58m
    0
  • Судбину Великог рата тог дана одлучило 62.000 Срба
    21h 53m
    0
  • Глас могућ за само три кандидата, теже до мандата са ниже позиције на листи
    19h 47m
    0
  • Божовић најавио и контракривичну пријаву против Вујичића
    14h 16m
    3