Talentovane sestre Radović ostvaruju odlične rezultate na polju muzike

23.04.2021. 21:56
2
IZVOR: Katera

Sestre Tamara (11) i Nadežda Radović (9) iz Pala od ranog djetinjstva pokazale su afinitet prema klasičnoj muzici, te su vrlo brzo odlučile da se tome posvete kroz pohađanje nastave u Osnovnoj muzičkoj školi Istočno Sarajevo - Područnoj odjeljenje Pale.

Nagrada za njihov dosadašnji trud, rad i zalaganje na časovima klavira, odnosno violine u ovoj muzičkoj školi došao je u vidu osvajanja prvih nagrada u određenim kategorijama na 5. Internacionalnom festivalu "Primavera", koji je održan u Bijeljini proteklog vikenda.

Starija Tamara svira klavir i pohađa drugi razred osnovne muzičke škole, u klasi nastavnice Vanje Baričanin. Njen veliki trud i zalaganje su već dali odlične rezultate, te je Tamara proteklog vikenda blistala na festivalu "Primavera".

Ona je na pomenutom muzičkom festivalu internacionalnog karaktera u Bijeljini osvojila prvu nagradu u prvoj kategoriji, u kojoj je učestvovalo 45 takmičara.

Njena nastavnica Vanja Baričanin rekla je u izjavi za Kateru da je Tamara jako talentovano i lijepo vaspitano dijete, koje je i izuzetno vrijedan učenik.

- Izuzetno je talentovana, muzikalna i posvećena sviranju klavira, što mi čini veliko zadovoljstvo da radim sa takvom učenicom - kaže Baričanin.

Mlađa Nadežda je učenica pripremnog razreda na predmetu violina u klasi nastavnice Nikoline Čolović, koja kaže da je u Nadeždi od prvog dana njenog dolaska u školu prepoznala ogromnu energiju i veliki talenat za sviranje violine.

- Odmah sam u njoj prepoznala veliku energiju i želju koja je potrebna uz talenat za muzičku školu, a posebno za violinu. Naravno, čim smo krenule sa redovnim časovima, shvatila sam da nisam pogriješila u procjeni - rekla je Čolovićeva za Kateru.

Ona dodaje da ih ni situacija sa pandemijom virusa korona nije zaustavila ka njihovom zacrtanom cilju, te da je uprkos cjelokupnoj situaciji, Nadežda vrijedno radila, vježbala i uspjela otići na internacionalno takmičenje "Primavera" u Bijeljinu.

- Na tom takmičenju učestvuju djeca iz veoma jakih muzičkih škola, a Nadežda je bila veoma hrabra, iako je ovo njeno prvo takmičenja, ona je bila savršena, stigla je do cilja i osvojila prvu nagradu na takmičenju - kaže Čolovićeva.

Čolovićeva ističe da time što je Nadežda osvojila prvu nagradu dobila još veći entuzijazam da idu naprijed, vježbaju još više i ostvaruju što bolje rezultate u narednom periodu.

 

Komentari 2
  • Generic placeholder image
    Nedeljko 01.08.2022. 14:13
    Javite se na telefon, na putu sam da radim afirmaciju talentovane djece - javnim prmocijama,kako bi im dao javnu i trajni afirmaciju! 065 543-983
  • Generic placeholder image
    Mafinica 24.04.2021. 00:49
    Ne želeći da umanjim rezultat ovih talentovanih djevojčica, napomenula bih da je Primavera komercijalno takmičenje, slično kao pojedini izbori za naj načelnike, menadžere i sl. - svi učesnici osvoje neku nagradu. Mnogo je talentovane djece čiji roditelji nisu mogli priuštiti, učešće na ovom tamičenju, jer su kotizacije prilično visoke, plus smještaj, prevoz i sve ostalo. Nažalost, jedna sam od takvih!
Povezane vijesti
Stanišić prva, Đoković druga na Regionalnom takmičenju iz fizike Stanišić prva, Đoković druga na Regionalnom takmičenju iz fizike
Krađa u Palama Krađa u Palama
Paljanka Nataša Pavlović najbolja poenterka prvenstva BiH Paljanka Nataša Pavlović najbolja poenterka prvenstva BiH
Najčitanije
  • Krađa u Palama
    22h 43m
    0
  • Na današnji dan rođen Filip Višnjić
    1h 5m
    0
  • Radnik pao sa zgrade, teško povrijeđen
    19h 10m
    0
  • Sa tržišta povučena ženska torba iz "Pepka"
    21h 58m
    0
  • Autobus sletio u provaliju kod Makarske (VIDEO)
    15h 19m
    0