Тегелтија: Очекујемо долазак око 2 милиона вакцина

06.07.2021. 15:00
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија изјавио је Срни да БиХ у овом тренутку располаже са око 930 хиљада доза вакцина против вируса корона.

Тегелтија је истакао да око два милиона доза, између осталог и из система Ковакс и ЕУ механизма, треба да стигну у БиХ до краја трећег квартала, а у току су активности набавке "фајзер-бионтек" вакцина коју проводе представници надлежних здравствених институција ентитета и Брчко дистрикта и Министарства цивилних послова у Савјету министара на основу исказаних потреба у износу од 1.220.000 доза.

-С обзиром да вакцине у БиХ пристижу у континуитету, апелујемо на све институције које се баве имунизацијом да грађанима омогуће приступачније вакциналне пунктове и отвореније крену у кампању масовније имунизације становништва да би кретање било безбједније и да бисмо спремније дочекали почетак нове школске године- нагласио је предсједавајући Савјета министара.

Иако је епидемиолошка слика тренутно релативно мирна, Тегелтија је навео да, према изјавама здравствених стручњака, опасност није прошла и да није тренутак да се занемаре препоручене мјере заштите.

-Стога још једном апелујемо на све грађане да се придржавају прописаних епидемиолошких мјера, те приступе вакцинацији, као главном јавном здравственом алату у борби против ковида- поручио је Тегелтија.

Коментари 0
Повезане вијести
Позив родитељима да вакцинишу дјецу против морбила и великог кашља Позив родитељима да вакцинишу дјецу против морбила и великог кашља
Сарајевско ратиште 1992 - 1995 (Први дио) Сарајевско ратиште 1992 - 1995 (Први дио)
Индекс економских слобода 2023 за Босну и Херцеговину Индекс економских слобода 2023 за Босну и Херцеговину
Најчитаније
  • "Ђурђевдан" први пут запјеван у возу смрти
    19h 49m
    0
  • У уторак испраћај проте Воја Чаркића
    19h 20m
    2
  • Обиљежена крсна слава и Дан општине Источна Илиџа (ФОТО)
    15h 36m
    0
  • Годишњица одбијања Венс-Овеновог плана
    19h 43m
    0
  • Позив бабице један од најљепших, најхуманијих и најодговорнијих позива
    11h 31m
    2