Tegeltija: Očekujemo dolazak oko 2 miliona vakcina

06.07.2021. 15:00
0
IZVOR: nezavisne.com

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je Srni da BiH u ovom trenutku raspolaže sa oko 930 hiljada doza vakcina protiv virusa korona.

Tegeltija je istakao da oko dva miliona doza, između ostalog i iz sistema Kovaks i EU mehanizma, treba da stignu u BiH do kraja trećeg kvartala, a u toku su aktivnosti nabavke "fajzer-biontek" vakcina koju provode predstavnici nadležnih zdravstvenih institucija entiteta i Brčko distrikta i Ministarstva civilnih poslova u Savjetu ministara na osnovu iskazanih potreba u iznosu od 1.220.000 doza.

-S obzirom da vakcine u BiH pristižu u kontinuitetu, apelujemo na sve institucije koje se bave imunizacijom da građanima omoguće pristupačnije vakcinalne punktove i otvorenije krenu u kampanju masovnije imunizacije stanovništva da bi kretanje bilo bezbjednije i da bismo spremnije dočekali početak nove školske godine- naglasio je predsjedavajući Savjeta ministara.

Iako je epidemiološka slika trenutno relativno mirna, Tegeltija je naveo da, prema izjavama zdravstvenih stručnjaka, opasnost nije prošla i da nije trenutak da se zanemare preporučene mjere zaštite.

-Stoga još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju propisanih epidemioloških mjera, te pristupe vakcinaciji, kao glavnom javnom zdravstvenom alatu u borbi protiv kovida- poručio je Tegeltija.

Komentari 0
Povezane vijesti
Poziv roditeljima da vakcinišu djecu protiv morbila i velikog kašlja Poziv roditeljima da vakcinišu djecu protiv morbila i velikog kašlja
Sarajevsko ratište 1992 - 1995 (Prvi dio) Sarajevsko ratište 1992 - 1995 (Prvi dio)
Indeks ekonomskih sloboda 2023 za Bosnu i Hercegovinu Indeks ekonomskih sloboda 2023 za Bosnu i Hercegovinu
Najčitanije
  • Vozač kamiona poginuo u sudaru sa autobusom
    22h 41m
    0
  • Žena pobijedila pet karcinoma i živi bez 11 organa
    15h 9m
    1
  • Božović: Mi branimo Republiku Srpsku, a vi svoj prljavi kapital!
    20h 42m
    2
  • Kod Budve ulovljena plava ajkula teška skoro 200 kilograma
    21h 34m
    1
  • Direktoru Srednjoškolskog centra Foča gorjelo vozilo
    21h 39m
    0