Тепавчевић о отварању граница Србије

07.05.2020. 10:03
0
ИЗВОР: Srna

Члан Кризног штаба Владе Србије за борбу против вируса корона Дарија Кисић Тепавчевић изјавила је данас да још није тачно дефинисано када ће и како бити отворена граница Србије, указавши да треба размишљати и о студентима из Републике Српске и Црне Горе.

Тепавчевићева је рекла да отварање границе не зависи само од Србије и да је потребан консензус са другим државама које су доносиле различите препоруке.

Она је за РТС рекла да ће 18. маја бити отворени аеродроми и да ће се тада видјети каква ће бити ситуација са путницима који долазе у Србију.

Тепавчевићева је истакла да треба размислити о могућности отварања неких граничних прелаза према сусједним земљама јер ће у Србију, како је рекла, због наставка рада факултета долазити много студената из Црне Горе и Републике Српске. Она је навела да је активност вируса корона у Србији “дефинитивно ослабила”, али да је вирус и даље присутан, те да сви треба да се придржавају мјера и савјета љекара.

Тепавчевићева је изразила очекивање да ће наредних дана у Србији бити све бољи епидемиолошки показатељи, подсјетивши да се епидемија одјављује када без новозаражених прође 28 дана.

У Србији је синоћ укинуто ванредно стање које је због вируса крона било уведено 15. марта, али су на снази многе превентивне мјере за спречавање ширења вируса.

Коментари 0
Повезане вијести
Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону Забрињавајуће пројекције: БиХ у најгорем положају у региону
Пикси потписао нови уговор, остаје селектор Србије Пикси потписао нови уговор, остаје селектор Србије
Дала име по дјевојци са чијом јетром живи: Не заборавља Софију која јој је продужила живот Дала име по дјевојци са чијом јетром живи: Не заборавља Софију која јој је продужила живот
Најчитаније
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    17h 7m
    10
  • Возач камиона погинуо у судару са аутобусом
    15h 9m
    0
  • Код Будве уловљена плава ајкула тешка скоро 200 килограма
    14h 2m
    1
  • Директору Средњошколског центра Фоча горјело возило
    14h 7m
    0
  • Божовић: Ми бранимо Републику Српску, а ви свој прљави капитал!
    13h 10m
    1