Тест за корону спојио Љубињца и тамнопуту Американку

07.02.2022. 12:18
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Да Херцеговци, а нарочито Љубињци, никада нису имали предрасуда, доказао је у суботу и Нено Топаловић, двадесетдеветогодишњи младић из Љубиња, који се у Требињу вјенчао с тамнопутом деветнаестогодишњом Американком Тасанее Саплетон, рођеном Њујорчанком.

Нено је као радник на крузеру упознао своју изабраницу на Бахамима, гдје је његов крузер често пристајао и гдје су се он и његове колеге сваких два дана морали тестирати на корону, а управо је Тасанее као медицинска сестра вршила та тестирања.

Љубав између наочитог Херцеговца и тамнопуте Американке букнула је на први поглед, па су се виђали често.

- У та два мјесеца виђали смо се често и једва чекали поновни сусрет, тако да смо након два мјесеца одлучили да љубав крунишемо браком, а ја сам јој предложио да вјенчање буде у мојој Херцеговини, односно у Требињу, чије су љепоте одушевиле и моју Тассанее - каже срећни младожења.

У Љубиње су, како каже, стигли још прије двадесетак дана, гдје се млада Њујорчанка, иако из вишемилионског града, одушевила и овим градићем и Неновом породицом, али и херцеговачким обичајима.

- Моја породица ју је изузетно лијепо прихватила, али и цијели мој град, што је код ње изазвало нарочито одушевљење, па сам јој ја објашњавао и ко је ко у нашој породици, гдје се шта налази у нашем градићу, а посебно сам јој причао о нашим обичајима, сватовима које обавезно предводи барјак, па смо тако одлучили да на нашој свадби буду и два барјака - српска тробојка и америчка застава - прича даље Нено.

Тако се Тасанее, по херцеговачким обичајима, најприје крстила у православној цркви, а онда је услиједило и црквено вјенчање, чија церемонија је такође одушевила младу.

Иако је Љубиње прије десетак година имало још једну тамнопуту невјесту, такође Американку, која се са овдашњим младићем Жељком Милојевићем упознала такође у Америци, љубав између Нена и Тасанее је ипак специфичнија, ако ни почему другом, онда по томе што су се на кући Топаловића у Љубињу, а касније и на свадбеном салону, завијориле двије заставе - српска и америчка.

Младенци су након грађанског вјенчања у Требињу отпутовали у Љубиње, а одатле одлазе на брачно путовање у Будимпешту.

- Тасанее никада раније није била у Европи, па смо одлучили да наша дестинације буде Будимпешта, јер нам се, листајући туристичке проспекте и услове путовања, највише свидјело да одемо тамо, гдје заиста има шта да се види, а жеља ми је да се моја супруга што више упозна с европском цивилизацијом - додаје Нено.

Младенци су одлучили да живе у Америци, али још треба да се договоре који дио ове земље ће то бити.

Коментари 0
Повезане вијести
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут Млада Требињка једва чека да се шлепером запути на отворени пут
Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    11h 44m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    12h 59m
    0
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    18h 50m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    17h 17m
    0
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    19h 9m
    0