Test za koronu spojio Ljubinjca i tamnoputu Amerikanku

07.02.2022. 12:18
0
IZVOR: nezavisne.com

Da Hercegovci, a naročito Ljubinjci, nikada nisu imali predrasuda, dokazao je u subotu i Neno Topalović, dvadesetdevetogodišnji mladić iz Ljubinja, koji se u Trebinju vjenčao s tamnoputom devetnaestogodišnjom Amerikankom Tasanee Sapleton, rođenom Njujorčankom.

Neno je kao radnik na kruzeru upoznao svoju izabranicu na Bahamima, gdje je njegov kruzer često pristajao i gdje su se on i njegove kolege svakih dva dana morali testirati na koronu, a upravo je Tasanee kao medicinska sestra vršila ta testiranja.

Ljubav između naočitog Hercegovca i tamnopute Amerikanke buknula je na prvi pogled, pa su se viđali često.

- U ta dva mjeseca viđali smo se često i jedva čekali ponovni susret, tako da smo nakon dva mjeseca odlučili da ljubav krunišemo brakom, a ja sam joj predložio da vjenčanje bude u mojoj Hercegovini, odnosno u Trebinju, čije su ljepote oduševile i moju Tassanee - kaže srećni mladoženja.

U Ljubinje su, kako kaže, stigli još prije dvadesetak dana, gdje se mlada Njujorčanka, iako iz višemilionskog grada, oduševila i ovim gradićem i Nenovom porodicom, ali i hercegovačkim običajima.

- Moja porodica ju je izuzetno lijepo prihvatila, ali i cijeli moj grad, što je kod nje izazvalo naročito oduševljenje, pa sam joj ja objašnjavao i ko je ko u našoj porodici, gdje se šta nalazi u našem gradiću, a posebno sam joj pričao o našim običajima, svatovima koje obavezno predvodi barjak, pa smo tako odlučili da na našoj svadbi budu i dva barjaka - srpska trobojka i američka zastava - priča dalje Neno.

Tako se Tasanee, po hercegovačkim običajima, najprije krstila u pravoslavnoj crkvi, a onda je uslijedilo i crkveno vjenčanje, čija ceremonija je takođe oduševila mladu.

Iako je Ljubinje prije desetak godina imalo još jednu tamnoputu nevjestu, takođe Amerikanku, koja se sa ovdašnjim mladićem Željkom Milojevićem upoznala takođe u Americi, ljubav između Nena i Tasanee je ipak specifičnija, ako ni počemu drugom, onda po tome što su se na kući Topalovića u Ljubinju, a kasnije i na svadbenom salonu, zavijorile dvije zastave - srpska i američka.

Mladenci su nakon građanskog vjenčanja u Trebinju otputovali u Ljubinje, a odatle odlaze na bračno putovanje u Budimpeštu.

- Tasanee nikada ranije nije bila u Evropi, pa smo odlučili da naša destinacije bude Budimpešta, jer nam se, listajući turističke prospekte i uslove putovanja, najviše svidjelo da odemo tamo, gdje zaista ima šta da se vidi, a želja mi je da se moja supruga što više upozna s evropskom civilizacijom - dodaje Neno.

Mladenci su odlučili da žive u Americi, ali još treba da se dogovore koji dio ove zemlje će to biti.

Komentari 0
Povezane vijesti
Najbolji učenici trebinjske Gimnazije na pokloničkom putovanju u Grčku (FOTO) Najbolji učenici trebinjske Gimnazije na pokloničkom putovanju u Grčku (FOTO)
Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina Trebinjski genije Vuk Janković riješio matematički problem star 58 godina
Mlada Trebinjka jedva čeka da se šleperom zaputi na otvoreni put Mlada Trebinjka jedva čeka da se šleperom zaputi na otvoreni put
Najčitanije
  • Tijana Bošković u Prebilovcima: Hercegovina je sa mnom gdje god krenem (FOTO)
    23h 55m
    2
  • Održane "Vaskršnje radosti", jedan od najljepših događaja u Istočnoj Ilidži (FOTO)
    8h 31m
    0
  • Porodilištu u Istočnom Sarajevu uručeni paketi povodom Nedjelje Crvenog krsta
    7h 47m
    0
  • Rodbina prislužila svijeće na "Novom Zejtinliku"
    5h 3m
    3
  • Danas Markovdan
    12h 13m
    0