Тијана Бошковић: "Мијењала бих МВП признања за ајвар и хљеб мојих бака" (ВИДЕО)

07.06.2024. 09:19
1
ИЗВОР: glassrpske.com

Најбоља на свијету, а тако скромна. Билећанка Тијана Бошковић била је гост емисије „Око” Радио-телевизије Србије и присјетила се комплетне каријере.

Тијана у досадашњој каријери има двије титуле свјетског шампиона, по два злата и сребра као и бронзу с европског првенства те сребро и бронзу са Олимпијских игара. 

- На Олимпијским играма смо узели сребро 2016. и бронзу 2020, знамо шта нам недостаје у колекцији. Искрено, не бих се задовољила другом медаљом, само златом. Сваки пут кад обучем дрес репрезентације дајем максимум. Имам посебан осјећај и то увијек буди посебне емоције. Олимпијске игре су нешто посебно. Ту смо сви један тим. Сви учесници се бодре, навијамо једни за друге и то је нешто што се памти - истакла је Тијана која је на првим играма направила тетоважу олимпијских кругова. 

Иако је најбоља на свијету у свом спорту, истиче да је она "јурила за фотографије" на ранијим Олимпијским играма.

- Имам фотографије са Ђоковићем, ту је био и Надал, затим Болт, Серена Вилијамс, наши кошаркаши. Надам се да ћу и у Паризу имати прилику да се усликамо - додала је сјајна Билећанка.

Видео: ОКО Магазин

У посљедњих девет година доносила је медаље са свих репрезентативних такмичења и има шансу да изједначи рекорд Драгана Кићановића. Током каријере освојила је бројна индивидуална признања и у комбинацијама је за најбољу играчицу свих времена.

- Не оптерећујем се тим стварима. Лијепо је бити најбољи и обарати рекореде, али индивидуална признања ми не значе пуно у односу на тимска. Никаква медаља, ни признање ме неће промијенити нити уобразити - поручила је Тијана која би признања мијењала за домаћи хљеб и ајвар својих бака Љубице и Олге.

Билећанка никад не заборавља родни град у којем дворана и терен носе њено име. Она истиче да је чудно кад дође на терен гдје је направила прве кораке и сјети се да носи њено име.

- Билећа је била и остала мој дом, у који се увијек радо враћам. Ту се најљепше осјећам, а након тога волим Београд. Често посјећујем баку која је у Чапљини, у селу Тасовчићи, гдје сам провела добар дио дјетињства. Волим цијелу Херцеговину, посебно кад се породица окупи. То је ријетко јер смо сви спортисти. Ове године сестра и ја смо биле код кући за Васкрс и Ђурђевдан, брат Вук није био. Вољела бих више заједничких тренутака. Тада је хаотично и прелијепо - уз осмијех истиче Тијана.

Лоша оцјена

Тијана се сјетила и анегдоте са наставником хемије Миладином Столицом.

- Добила сам лошу оцјену, била је тројка. Тада сам у љутњи рекла да, кад постанем позната, неће добити ни аутограм. Сад кад се сретнемо, увијек се поздравимо, испричамо и сјетимо те сцене. Давно сам опростила ту лошу оцјену, а наставник никад није тражио ни аутограм ни фотографију - уз осмијех је испричала Тијана.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    Зајебаћеш се 07.06.2024. 13:17
    Не шали се, ајвар и домаћи хљеб су те и отјерали из Билеће. Уосталом нико ти не брани
Повезане вијести
Тијана Бошковић уписала 39 поена у утакмици против Кине Тијана Бошковић уписала 39 поена у утакмици против Кине
Ђоковић, Бошковићева и Јакшић - циљ највећи Ђоковић, Бошковићева и Јакшић - циљ највећи
Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО) Тијана Бошковић у Пребиловцима: Херцеговина је са мном гдје год кренем (ФОТО)
Најчитаније
  • Погледајте маршруту уличне трке у Источном Новом Сарајеву (ФОТО)
    12h 58m
    0
  • План редукције воде за недјељу, 8. септембар
    5h 21m
    6
  • Преминуо Славо Кукић
    9h 54m
    1
  • У Источном Новом Сарајеву данас привремена обустава саобраћаја
    12h 51m
    0
  • На Сокоцу и у Источном Старом Граду сутра обиљежавање дана Треће сарајевске пјешадијске бригаде
    12h 42m
    0