Тимотија и Ковач на проби у АИК-у

03.06.2024. 15:29
0
ИЗВОР: sportdc.net

Двојица младих фудбалера "Славије" и "Фамоса" Ђорђе Тимотија и Михајло Ковач отпутоваће за седам дана у Штокхолм, гдје ће на позив Небојше Новаковића боравити десетак дана, тренирати у академији АИК Штокхолма и презентовати свој потенцијал.

Тимотија је прије који дан тек напунио седамнаест година, а већ је дио сениорског тима "Славије" и постигао је два поготка у Првој лиги Републике Српске. Ковач још увијек није напунио седамнаест година, дио је кадетске и јуниорске екипе "Фамоса" из Војковића. Обојица ће имати прилику да покажу свој потенцијал пред тренерима и скаутима славног шведског клуба.

Иницијатор идеје да два фудбалера оду у Штокхолм је Небојша Новаковић, који је приликом недавног доласка у Источно Сарајево са Тобиасом Акерманом, шефом скаутинг службе АИК договорио овај одлазак.

- Идеја ми је била да два најбоља момка 2007/08. годиште дођу, да им дамо шансу да у АИК академији направе једно десетак дана тренинга са нама, да виде како то изгледа овдје, да виде на крају крајева и они на којем су нивоу и да ми видимо на којем су они нивоу. Да нешто пробамо, па никад се не зна. Видим да су момци добри, вриједни. Ја сам са тих простора доље и моја обавеза и жеља је да помогнем на било који начин, ако постоји икаква могућност да момци виде и да упију колико год могу, а истовремено да ми стекнемо увид у њихов квалитет, тренери, скаути. Постоји обострана жеља да се направи сарадња са два клуба која су мени јако блиска срцу, и да омогућимо нашој дјеци из та два клуба да се опробају, рекао је за "СпортДЦ" Небојша Новаковић, па додаје:

- Они ће тренирати у Академији са својим годиштем у почетку, па ћемо да видимо. Имаће прилику да виде како све то функционише, тренинг, гледаће утакмице. Нажалост, сениорски тим је на паузи тренутно, па неће моћи видјети и њихове тренинге или утакмицу. Ова генерација АИК је талентована, прваци су Шведске, а рећи ћу и да је момак из њиховог годишта већ продат у Бајерн за велике новце. Дакле, није то узраст који не може већ сада да покаже. Видим да је Тимотија већ заиграо за сениорски тим "Славије", постизао и голове, а није лако са 17 година играти ту Прву лигу. 

Небојша Новаковић се на крају захвалио и свим људима из "Славије" и "Фамоса" који су их прво угостили када су недавно били гости у Источном Сарајеву, прије свих Зоран Кокот, Раденко Шеховац, Душко Петровић и Милан Миовчић, а онда и помогли у организацији нечега оваквог.

Коментари 0
Повезане вијести
Сарадња Звезде и Славије: Један од највећих тренутака за 116 година постојања Сарадња Звезде и Славије: Један од највећих тренутака за 116 година постојања
Станић: Једна од квалитетнијих утакмица у прољећном дијелу Станић: Једна од квалитетнијих утакмица у прољећном дијелу
Станић: Задовољство је поново бити у Славији Станић: Задовољство је поново бити у Славији
Најчитаније
  • Опрости, Славка!
    2h 40m
    0
  • Општински одбор и замјеник начелника Калиновика прешао у СДС
    5h 57m
    0
  • Чувајмо сјећање на невино страдале Србе у Средњем Подрињу и Бирчу
    2h 17m
    2
  • Велики пад цијене прасића у Српској
    2h 19m
    0
  • Нестао дјечак на плажи у Грчкој: Српски туристи дигли узбуну
    20h 21m
    0