Током дана сунчано, али могући и пљускови

16.08.2020. 09:21
0
ИЗВОР: СРНА

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас се очекује сунчано вријеме, али су послије подне могући краћи пљускови на истоку и југу.

Највиша дневна температура ваздуха од 25 до 29, на планинама од 21, на југу и сјеверу око 32 степена Целзијусова, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб и промјењив вјетар.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, јутрос преовладава умјерено до претежно облачно вријеме, док је у Херцеговини ведро.

Најтоплије јутрос је било на југу, тако да су у 8.00 часова у Неуму била 24 степена, у Мостару 23, а у Требињу 22.

Планински крајеви су и овог јутра најсвјежији. На Бјелашници је измјерено само девет степени, на Чемерну 14, а на Сокоцу и на Хан Пијеску 15 степени.

Температура у осталим мјестима у 8.00 часова: Гацко и Иван Седло 15, Рогатица 16, Котор Варош, Ливно, Сарајево, Тузла, Кнежево, Братунац, Сребреница и Шипово 17, Источно Сарајево, Лакташи, Мањача, Угљевик, Бихаћ, Бугојно, Мраковица, Мркоњић Град, Нови Град, Рибник, Рудо и Фоча 18, Добој, Зворник, Приједор, Челинац, Груде, Јајце, Сански Мост, Градишка и Вишеград 19 степени, а Бањалука, Бијељина, Билећа, Градачац и Широки Бријег 20 степени.

Током протекла 24 часа највише падавина било је на Хан Пијеску, чак 29 литара кише по метру кавдратном, затим осам на Сокоцу, пет у Шипову, четири у Бијељини, по три литра у Вишеграду, Добоју и Сребреници, два у Мркоњић Граду два, а по литар кише по метру квадратном пало је и у Рудом, на Чемерну, у Фочи, Рибнику и на Мраковици.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра ујутро сунчано и топло, послије подне киша Сутра ујутро сунчано и топло, послије подне киша
Данас нестабилно са пљусковима Данас нестабилно са пљусковима
Сутра послије подне киша Сутра послије подне киша
Најчитаније
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    12h 23m
    0
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    2h 5m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    12h 29m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    12h 27m
    0
  • За њу не постоје препреке: Дјевојка са крилима положила вожњу (ВИДЕО)
    11h 18m
    0