Током једночасовне обуставе саобраћаја малишани кредама цртали по путу (ФОТО)

22.09.2023. 15:20
0
ИЗВОР: srna.rs

У Палама је данас обустављен саобраћаја у Улици Милана Симовића гдје је више од 200 дјеце школског и предшколског узраста рецитацијама и цртањем саобраћајних знакова кредама на путу обиљежило Међународног дана без аутомобила.

Директор Основне школе "Пале" Александар Рајић рекао је да традиционално обиљежавају овај дан када се на један час затвори саобраћајница и укаже возачима да могу и без аутомобила.

Рајић је истакао да циљ акције, коју раде са Министарством унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, општином Пале и вртићима, јесте подизање свијести возачима да обрате пажњу на дјецу, нарочито на најмлађе предшколце и основце.

Слика

Фото: srna.rs

Портпарол Полицијске управе Источно Сарајево Весна Стокановић рекла је новинарима да су данашње активности планиране у оквиру кампање "Заштитимо дјецу у саобраћају", коју организује МУП Српске.

Она је додала да је циљ кампање првенствено заштита дјеце у саобраћају, као и подизање свијести и одговорности возача, али и кориштење алтернативних врста превоза бар један дан у години.

- Апелујемо да сви возачи поштују саобраћајне прописе и посебно поведу рачуна када су у питању дјеца при одласку и доласку из школе - изјавила је Стокановићева.

Предсједник Скупштине општине Пале Стефан Стајчић рекао је да је локална заједница прошле седмице у сарадњи са Полицијском управом Источно Сарајево покренула заједничку акцију која се односи на повећање безбједности малишана у саобраћају, а данашња активност је само један од корака коју спроводе.

Општина Пале је свим учесницима обезбиједила слаткише и сокове.

Коментари 0
Повезане вијести
Отворен Конзулат Србије у Палама, Љевнаић почасни конзул Отворен Конзулат Србије у Палама, Љевнаић почасни конзул
Монодрама „К'о камен“ у недјељу у Палама Монодрама „К'о камен“ у недјељу у Палама
Плесни студио „Фуего“ и ове године организује спектакл у Палама Плесни студио „Фуего“ и ове године организује спектакл у Палама
Најчитаније
 • Возач камиона из БиХ нестао у Словенији, породица моли за помоћ
  12h 33m
  0
 • Пронађен Бијељинац за којим се трагало у Словенији
  3h 47m
  0
 • Јолић: Извршене припреме за зимско одржавање саобраћајница
  11h 52m
  1
 • Поднесено око 6.000 захтјева за јединствен мјесечни борачки додатак
  3h 12m
  1
 • Укључимо се у акцију „Један слаткиш, једно дијете“
  12h 39m
  0