Tokom jednočasovne obustave saobraćaja mališani kredama crtali po putu (FOTO)

22.09.2023. 15:20
0
IZVOR: srna.rs

U Palama je danas obustavljen saobraćaja u Ulici Milana Simovića gdje je više od 200 djece školskog i predškolskog uzrasta recitacijama i crtanjem saobraćajnih znakova kredama na putu obilježilo Međunarodnog dana bez automobila.

Direktor Osnovne škole "Pale" Aleksandar Rajić rekao je da tradicionalno obilježavaju ovaj dan kada se na jedan čas zatvori saobraćajnica i ukaže vozačima da mogu i bez automobila.

Rajić je istakao da cilj akcije, koju rade sa Ministarstvom unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske, opštinom Pale i vrtićima, jeste podizanje svijesti vozačima da obrate pažnju na djecu, naročito na najmlađe predškolce i osnovce.

Slika

Foto: srna.rs

Portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović rekla je novinarima da su današnje aktivnosti planirane u okviru kampanje "Zaštitimo djecu u saobraćaju", koju organizuje MUP Srpske.

Ona je dodala da je cilj kampanje prvenstveno zaštita djece u saobraćaju, kao i podizanje svijesti i odgovornosti vozača, ali i korištenje alternativnih vrsta prevoza bar jedan dan u godini.

- Apelujemo da svi vozači poštuju saobraćajne propise i posebno povedu računa kada su u pitanju djeca pri odlasku i dolasku iz škole - izjavila je Stokanovićeva.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Stefan Stajčić rekao je da je lokalna zajednica prošle sedmice u saradnji sa Policijskom upravom Istočno Sarajevo pokrenula zajedničku akciju koja se odnosi na povećanje bezbjednosti mališana u saobraćaju, a današnja aktivnost je samo jedan od koraka koju sprovode.

Opština Pale je svim učesnicima obezbijedila slatkiše i sokove.

Komentari 0
Povezane vijesti
Jednomjesečni pritvor osumnjičenima za pokušaj ubistva u Palama Jednomjesečni pritvor osumnjičenima za pokušaj ubistva u Palama
Promovisan dokumentarni film "Garavice" u Palama Promovisan dokumentarni film "Garavice" u Palama
Prvi put odbranjeni master radovi na Katedri za fiziku Filozofskog fakulteta u Palama Prvi put odbranjeni master radovi na Katedri za fiziku Filozofskog fakulteta u Palama
Najčitanije
 • Miloš nas treba – pokrenuta humanitarna akcija za našeg sugrađanina!
  16h 1m
  2
 • Danas o zdravstvenom stanju Miloša Božovića
  18h 35m
  0
 • Sjećanje na Veselina Puketu
  19h 49m
  0
 • Recept za posne kifle
  12h 32m
  0
 • Cijelo područje opštine Sokolac proglasiti ugroženim
  14h 13m
  0