"Топлана" ИНС: Без поскупљена у новој сезони гријања

10.10.2020. 13:45
0
ИЗВОР: СРНА

Предузеће "Топлана" у Источном Новом Сарајеву почело је због ниске јутарње и вечерње температуре топле пробе са прогријавањем стамбених јединица, а званична сезона гријања почеће 15. октобра, али неће бити поскупљења, рекао је Срни директор предузећа Бојан Лубура.

Лубура је нагласио да су цијене гријања остале на нивоу прошлогодишњих и да током 12 мјесеци за стамбене просторе са ПДВ-ом износи 1,47 КМ, док је за пословни простор без ПДВ-а 2,90 КМ.

Он је навео да је за предстојећу сезону на лагеру обезбијеђено 400 тона енергента који ће моћи да задовољи око 60 одсто потреба за предстојећу сезону.

-Наш снабдјевач мазута, аустијска фирма `Сага`, која има представништво у Сарајеву, по потреби ће нам испоручивати додатне количине - рекао је Лубура.

Лубура је похвалио кориснике, посебно стамбених просторија, јер уредно плаћају рачуне, те додао да тренутно нема већих дужника.

Он је истакао да су током љета квалитетно урадили ремонт котлова и постројења, да тренутно грију око 60.000 квадрата, те да планирају да на проширену мрежу прикључе још 6.000 до 10.000 нових квадрата.

-Наши корисници су до сада били задовољни услугама које смо им пружали, нисмо имали никаквих жалби и надам се да ће тако бити и убудуће -  рекао је Лубура.

-Топлана је спремна да корисницима својих услуга обезбиједи уредну испоруку топлотне енергије у наступајућој гријној сезони - навео је Лубура.

Осим стамбених јединица, "Топлана" загријева Суд и Тужилаштво у Источном Сарајеву, Цивилну заштиту Републике Српске, Општину Источно Ново Сарајево, Дом здравља и школе.

Коментари 0
Повезане вијести
Сутра обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде Сутра обиљежавање 32 године Прве сарајевске механизоване бригаде
Дјечији фудбалски турнир 1. и 2. јуна у Источном Новом Сарајеву Дјечији фудбалски турнир 1. и 2. јуна у Источном Новом Сарајеву
Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
Најчитаније
  • Туга у Билећи, погинуо младић из Гацка
    12h 31m
    0
  • Епископ Николај Велимировић на данашњи дан проглашен светим
    22h 49m
    0
  • На данашњи дан проглашен Закон о Војсци Српске
    22h 55m
    0
  • Паљанин Горан Круљ освојио злато на Eвропском првенству у дизању тегова
    11h 4m
    0
  • Скупштина озваничила одбијање Венс-Овеновог плана
    22h 53m
    0