Тошић разријешен дужности директора градске ТО "Јахорина", Иконић нови директор

23.07.2021. 18:58
0
ИЗВОР: Катера

Досадашњи директор Туристичке организације "Јахорина" - град Источно Сарајево Игор Тошић разријешен је на данашњој сједници Скупштине града Источно Сарајево дужности директора, након што му је истекао четворогодишњи мандат.

Тошић је током четворогодишњег мандата директора ТО "Јахорина" реализовао низ важних туристичких пројеката и знатно допринио развоју туризма и туристичке дјелатности на територији града Источно Сарајево и истока Српске, што је оцјена и актуелне власти у граду Источно Сарајево.

Тошић је у изјави за новинаре рекао да је поносан на проведене године на челу градске туристичке организације, која је за вријеме његовог мандата промијенила и назив у "Јахорина", по највриједнијем туристичком бисеру истока Републике Српске.

- Поносан сам што могу да иза себе оставим неки траг и сигурно да се моје колеге и ја имамо чиме поносити за ове четири године, јер смо поред бројних реализованих пројеката, успјели да, првенствено, порадимо на препознатљивости и доступности, те маркетиншкој активности ТО "Јахорина" - рекао је Тошић.

Слика

Он је истакао да је туристичка организација града Источно Сарајево била активна на свим важним сајмовима туризма, гдје је у потпуности представљала туристичку понуду истока Српске, односно града Источно Сарајево и његових општина.

- Веома је важно нагласити да смо радили добре и корисне пројекте, који су "раздрмали" и "пробудили" туризам и туристичке потенцијале у нашем граду, попут свјетског пројекта каква је виа ферата "Соколов пут" на Романији, који је данас један од најпосјећенијих туристичких садржаја у овом дијелу земље - рекао је Тошић.

Тошић истиче да је у склопу сарадње са истим партнерима реализован и пројекат постављања првог топловаздушног балона у БиХ, који ће ускоро на кориштење бити доступан свим туристима на Брусу, на Требевићу.

- Драго ми је што су и власт и опозиција једногласно усвајали програме и извјештаје о мом и раду мојих колега у ТО "Јахорина" и оно што је јако битно, успјели смо сачувати наше и надлежности града Источно Сарајево, када је у питању туризам у нашем граду. Туризам треба да буде на једном мјесту и све вријеме смо о томе говорили - рекао је Тошић.

Он је нагласио да сва средства остварена у ТО "Јахорина" треба да служе за унапређење постојећих и стварање нових туристичких садржаја, те додао да су за вријеме његовог мандата ти приходи увећани двоструко.

На данашњој сједници Скупштине града Источно Сарајево за новог вршиоца дужности директора ТО "Јахорина" предложен је Игор Иконић из Пала, који ће ову функцију преузети кад се за то испуне законски услови у вези са ступањем на снагу Одлуке о именовању.

Иконић је у изјави за Катеру рекао да је туризам нешто што спаја све људе и што представља важан сегмент комплетног развоја привреде града Источно Сарајево.

Слика

Нови в.д. директора ТО "Јахорина" Игор Иконић

- Морам искористити прилику да похвалим рад мог претходника, који је оставио позитиван траг у градској туристичкој организацији, а нарочито је значајна сарадња са међународним организацијама и кандидовање пројеката, на шта ћу свакако ставити акценат у мом будућем раду - истакао је Иконић.

Он је додао да будући концепт организације ТО "Јахорина" сам по себи намеће сарадњу са свим општинама и која ће сигурно значити бољу промоцију туристичких производа.

- Очекујем коректну и успјешну сарадњу са свим туристичким актерима, надам се без политиканства, јер туризам по мени не треба да познаје баријере, поготово не политичке, те ћу се тако поставити и у наредном периоду - додао је Иконић.

Он је нагласио да носи једну нову енергију, коју ће покушати да искористи за добробит развоја туризма на нивоу града Источно Сарајево, Сарајевско-романијске регије, али и читаве Републике Српске.

Коментари 0
Повезане вијести
Васкршња туцијада у Палама Васкршња туцијада у Палама
Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
У априлу рођене 32 бебе У априлу рођене 32 бебе
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    22h 48m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    17h 33m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    14h 32m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    15h 44m
    0
  • Момчило Гаврић, дјечак храброг срца у војничком одијелу
    14h 38m
    0