Трагедија у Индонезији

03.10.2022. 12:21
0
ИЗВОР: srpskainfo.com

У нередима у Индонезији власти су потврдиле смрт 174 особе. Више од 200 људи је повријеђено, а према извештајима број жртава није коначан. Живот су, према званичном саопштењу, изгубила два полицајца, а међу страдалима има и дјеце.

Нереди су се десили између навијача Ареме и локалне полиције након пораза код куће резултатом 2:3 у дербију Источне Јаве (један од највећих индонежанских дербија) против Персебаје.

Навијачи су утрчали на терен након посљедњег судијског звиждука, а полиција је у намјери да их заустави употријебила сузавац, иако је то противно смјерницама ФИФА-е. Оваква реакција полиције је изазвала стампедо, у ком су људи изгажени или су се угушили.

Сада су се на интернету појавиле и фотографије из Индонезије, у којима су се људи окупили како би се молили за све трагично преминуле.

Полиција је морала да евакуише играче и званичнике Персебаје како би стигли ​​у Сурабају. Појавили су се видео снимци навијача који бацају камење на оклопна возила у којима су наведени играчи и званичници. Утакмици је присуствовало 42.000 људи, иако је капацитет стадиона 38.000, потврдио је министар одбране Индонезије када је рекао да је 4.000 људи више било на стадиону него што је предвиђено.

– Завладала је анархија. Они су кренули да нападају полицајце, оштетили су аутомобиле. Желимо да нагласимо да нису сви били анархични, само њих 3.000 који су улетјели на терен – рекао је Нико Афинта, министар полиције у Западној Јави у Индонезији.

Предсједник Јоко Видодо је инцидент назвао “посљедњом фудбалском трагедијом у земљи” и наредио је обуставу свих фудбалских утакмица док се истрага не заврши.

Оператори лиге суспендовали су такмичење на недјељу дана, док ће ПССИ (Индонезијски фудбалски савез) започети пуну истрагу у вези са овим трагичним случајем.

Коментари 0
Повезане вијести
Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица Рели однио седам живота, погинула и дјевојчица
Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера Дерби Прве лиге игра се у Источној Илиџи: "Мотористи" руше лидера
Трагедија у Сребренику: Једна особа погинула у пожару, повријеђени ватрогасци Трагедија у Сребренику: Једна особа погинула у пожару, повријеђени ватрогасци
Најчитаније
  • Породица Крунић из Источног Сарајева добила кров над главом
    17h 34m
    5
  • Годишњица нуклеарне катастрофе у Чернобиљу
    1h 8m
    0
  • Ујић ослобођен оптужбе за злочине у Рогатици
    20h 17m
    0
  • Билборд у Палама: „Не псуј Бога“ (ФОТО)
    15h 9m
    6
  • Прије 26 годинa срушен Жежељев мост преко Дунава
    1h 27m
    0