Требиње: Аеродром од интереса и за град и за Српску

17.09.2020. 15:50
0
ИЗВОР: СРНА

Влада Републике Српске утврдила је данас по хитном поступку Приједлог закона о посебном поступку експропријације ради изградње аеродрома у Требињу, који представља инфраструктурни објекат од интереса не само за грађане Требиња, већ и за цијелу Српску, саопштено је из Бироа Владе за односе са јавношћу.

Повезивање овог дијела Републике Српске авио-саобраћајем са аеродромима у Србији, као и европским дестинацијама имаће позитиван ефекат на цјелокупни привредни, културни, економски и туристички развој, те повезаност овог дијела Републике Српске са свим значајним центрима у окружењу, а чиме се скраћује вријеме путовања и омогућава ефикасније и економичније пословање привредних субјеката Требиња и Херцеговине.

Да би се успјели створити предуслови за благовремену изградњу аеродрома и реализацију једног овако сложеног поступка, а да притом не би дошло до помјерања рокова за реализацију пројекта, неопходно је да се донесе овај закон по хитном поступку, јер користи које ће се добити изградњом аеродрома биће на добробит и у општем интересу цјелокупне привреде Републике Српске, појашњава се у саопштењу.

Влада је донијела одлуку о изради зонинг плана подручја посебне намјене "Аеродром Требиње", по хитном поступку.

Зонинг план доноси се за плански период од десет година и њиме се обухвата подручје на територији града Требиње површине око 1.234 хектара које захвата шире подручје насеља Хум, Талежа и Церовац.

Доношење ове одлуке по хитном поступку је потребно да би на вријеме били створени предуслови за благовремену реализацију једног овако сложеног пројекта изградње аеродрома, односно како би се што прије израдио и усвојио плански документ, те тиме спријечило помјерања постављених рокова за реализацију.

Коментари 0
Повезане вијести
Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ
Каменовао суграђанина па угризао полицајца Каменовао суграђанина па угризао полицајца
Због удеса километарске колоне код Требиња Због удеса километарске колоне код Требиња
Најчитаније
  • У Источном Сарајеву лишено слободе осам лица
    22h 7m
    12
  • Петогодишњак се угушио чепом од сока
    16h 51m
    0
  • Упозорење метеоролога за вечерас и сутра
    16h 4m
    0
  • Априлска пензија 30. априла
    18h 12m
    2
  • Никола Голијанин освојио Отворено првенство у тенису
    20h 25m
    1