Требиње: Блажо вратио новац који није потрошио на лијечење

19.09.2020. 21:55
0
ИЗВОР: Глас Српске

Гест вриједан поштовања. Блажо Шупљеглав из Требиња вратио је 1.500 КМ Фонду солидарности Хидроелектрана на Требишњици јер тај дио новца није потрошио за своје лијечење у "Pavlov Regenex centru".

Четрдесетосмогодишњи Блажо Шушљеглав из Требиња због пријевременог рођења болује од церебралне парализе. Запослен је у Хидроелектранама на Требишњици и свој посао, као и све у животу, обавља часно.

Тако живи и тако се понаша.

Доказао је то још једном након повратка из Панчева гдје је провео 50 дана на лијечењу. Тамо је отишао јер му се здравствено стање погоршало и била му је потребна та врста медицинске помоћи.

Лијечење је коштало око 5.000 евра и Блажово Требиње је кроз различите хуманитарне акције прискочило у помоћ.

Подршку је, као и увијек, то Блажо истиче, пружило и његово предузеће - Хидроелектране на Требишњици. По повратку Блажо је Фонду солидарности ХЕТ- а вратио преосталих 1.500 марака.

- То је одлука моја и моје породице, мени тај новац није потребан. Нека дају некоме коме треба јер једноставно не могу да заборавим шта су све ти људи учинили, како ХЕТ тако и моје Требиње. Лијечење ми је доста помогло, сад опет могу да ходам сам, као некад. Захваљујем свим грађанима Требиња и привредним организацијама које су ми помогле - прича Блажо.

Блажов гест није нешто што се може чути често, а он за своју одлуку скромно каже: “Свако ради како га Бог учи, неко то одозго види све. Нека свако ради како мисли да треба.”

У Требињу свако Блажа Шупљеглава зна и поштује. Његова одлука је нешто што треба да постиди многе.

Требиње је имало нажалост и други примјер када се хуманитарна помоћ скупљала, прилив новца је био велики, а он није потрошен у сврхе за које је био намијењен, нити је враћен, нити се о томе гдје је потрошен нешто званично зна.

Али, зато Требиње има Блажу на кога је поносно, а он каже - поносан на све своје Требињце који су увијек ту, не само за њега него и све друге којима подршка треба.

- Ја у то не сумњам да ће, ако нешто опет буде требало, дивни мој народ помоћи. Али ја се надам да то неће бити потребно - закњучује Блажо.

И поред свега, Блажо има осмијех и лијепу ријеч за свакога. Доброта којом зрачи требало би да буде примјер свима преноси "РТРС".

Коментари 0
Повезане вијести
Васкршња акција помоћи социјално угроженом становништву Источног Сарајева Васкршња акција помоћи социјално угроженом становништву Источног Сарајева
Купи километре, подржи Невена Тушевљака и помози рад Фондације “Свети Вукашин” Купи километре, подржи Невена Тушевљака и помози рад Фондације “Свети Вукашин”
Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година Требињски гениje Вук Јанковић ријешио математички проблем стар 58 година
Најчитаније
  • Дан када је отишао Сена - „Кишни човјек“
    11h 50m
    4
  • Малобројни излетници на првомајском уранку у Источном Новом Сарајеву
    10h 45m
    3
  • Жену угризао поскок док је чупала млади лук
    5h 33m
    0
  • Утопио се отац деветоро дјеце
    6h 39m
    0
  • Међународни празник рада, 1. мај – симбол борбе за бољи и праведнији свијет
    15h 7m
    0