Требиње: Смјештајни капацитети готово у потпуности попуњени

24.08.2020. 15:21
0
ИЗВОР: СРНА

Смјештајни капацитети током августа су готово у потпуности попуњени у Требињу, гдје су стигли углавном домаћи туристи, корисници ваучера Владе Републике Српске, гости из ФБиХ, као и велики број туриста из Србије, рекао је директор Туристичке организације Требиња Марко Радић.

- `Град сунца` је потпуни хит. Овај спортско-туристички комплекс ће ове године сигурно оборити рекорд посјећености - додао је Радић.

Он је навео да, осим "Града сунца", туристи у Требињу радо посјећују и Стари град, Платане и манастир Херцеговачка Грачаница.

Радић је напоменуо да су, у сарадњи са Туристичком организацијом Републике Српске, почели пројекат бесплатних туристичких тура "Упознајмо Требиње заједно".

Кампања има за циљ да скрене пажњу на туристичке водиче чије пословање је угрожено епидемијом вируса корона, али и да туристима који бораве у Требињу обезбиједи бесплатан обилазак знаменитости града са лиценцираним водичима.

- С обзиром на то да су још на снази мјере забране окупљања више од 50 људи на отвореном простору, то утиче на агенције из Србије које не врше организоване групне посјете, па су туристи углавном индивидуалци који су дошли да искористе одмор са породицом у Требињу. Ми смо зато дошли на идеју да их частимо обиласком града - појаснио је Радић.

Радић је рекао да ће ове активности трајати до половине септембра, сваког викенда са различитим водичима.

Директор требињске Туристичке организације напоменуо је да је сада почела јесења кампања "Пробуди се у Требињу, јер овдје сунце јаче грије", с циљем да анимира старије становништво, које углавном избјегава високу температуру ваздуха, да у септембру посјети Требиње.

- Септембар је можда у Требињу и најљепши мјесец, температура ваздуха је око 20 степени и то је врло угодан период за боравак у граду - навео је Радић.

Коментари 0
Повезане вијести
У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми У Хрватској у многим ситуацијама једу јефтиније него ми
Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО) Најбољи ученици требињске Гимназије на поклоничком путовању у Грчку (ФОТО)
Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
Најчитаније
  • „Ако изађеш, бићеш заклан“: Исповијест Данила Берибаке који је преживио пакао Доборовољачке улице
    5h 7m
    7
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    4h 3m
    0
  • Саобраћај у прекиду због удеса на путу Фоча-Гацко, седам лица повријеђено
    22h 48m
    0
  • НАТО авиони на Свјетски дан медија, прије 25 година, срушили зграду ТВ Нови Сад
    19h 47m
    0
  • Нормализован саобраћај на магистралном путу Фоча-Гацко
    20h 59m
    0