Требињски Аграрни фонд донирао по пет кошница за пчеларе почетнике

11.09.2019. 12:40
0
ИЗВОР: Српска инфо

Требињски Аграрни фонд данас је подијелио по пет кошница за 20 пчелара почетника који имају од једног до 20 пчелињих друштава, а чланови су Удружења пчелара „Леотар“.

У ову донацију Аграрни фонд је уложио 10,5 хиљада КМ, опрема је набављена од локалних фирми, а кошнице су добили пчелари који су испунили услове јавног позива.

Директор Аграрног фонда Веселин Дутина је рекао да су и предходних година дијељене кошнице и пчеларска опрема за пчеларе почетнике и најавио да ће, уколико буде новца, до краја године бити још једна подјела.

– Пчеларство је грана која се развија у Требињу и сматрали смо да треба помоћи онима који шире своје пчелињаке како би имали јака пчелиња друштва. На овај начин желимо да подстакнемо и требињске привреднике да новац који дајемо остаје у овом граду, те да могу живјети од свога рада – рекао је Дутина.

Он је додао да комисија из Аграрног фонда прати реализацију свих досадашњих донација пољопривредницима, те да у највећем броју није било злоупотреба, а они код којих су примјећене злоупотребе немају право на помоћ овог фонда најмање пет година.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ Варали преко "Инстаграма" о резултатима утакмица, прибавили више од 166.000 КМ
Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника Аграрни фонд Источног Сарајева: Подјела сјеменског материјала за 371 пољопривредника
Каменовао суграђанина па угризао полицајца Каменовао суграђанина па угризао полицајца
Најчитаније
  • Сутра обустава саобраћаја на подручју Полицијске управе Источно Сарајево
    15h 47m
    0
  • Хуманитарна група „Вукови“ покренулa хуманитарну акцију за породицу Чечар са Пала
    14h 1m
    0
  • У току средњошколски хуманитарни базар у Источном Сарајеву (ФОТО)
    11h 51m
    0
  • Република Српска добила нови Изборни закон
    15h 6m
    0
  • У уторак бесплатни прегледи дојке у Источном Старом Граду
    9h 49m
    0