Три деценије помажу лијечење природним препаратима

31.12.2019. 10:10
1
ИЗВОР: Srna

Мала породична фирма Пчеларски центар "Батинић" са Сокоца, која се за скоро три деценије постојања окитила бројним наградама и признањима, примјер је успјешног предузећа.

Пчеларски центар "Батинић" добио је ове године Златну медаљу за шумски мед на 13. Међународном сајму пчеларства у Брчком у конкуренцији 89 узорака, те двадесетак признања на сличним манифестацијама у региону.

Овај центар се бави узгојом пчела, производњом пчелињих производа, плантажним узгојем љековитог биља, сакупљањем самониклог биља и шумских плодова, те израдом козметичких и других препарата на бази меда и љекобиља.

Власник овог центра Драган Батинић каже Срни да су се током протеклих 27 година постојања окитили бројним наградама, признањима и сертификатима, те да наступају на свим манифестација посвећеним здравој, органској и домаћој производњи у БиХ и окружењу.

Од Министарства трговине и туризма Српске добили су, каже Батинић, сертификат за успјешан наступ на новембарском Пољопривредном сајму "Наше је боље" у Бијељини међу 90 излагача из Српске који су промовисали своје домаће производе.

Батинића посебно радује да је штанд Пчеларског центра са Сокоца посјетила и предсједник Српске Жељка Цвијановић, која је истакла да је један од корисника њихових производа.

Препарати „Батинић“ на свим сајмовима

Производи овог центра, истиче Батинић, у 2019. привукли су пажњу посјетилаца на Сајму на скверу у Херцег Новом, на Семберском сајму у Бијељини, те сличним манифестацијама у Прозору/Рами, Мостару, Требињу, Горажду, Фочи, Сарајеву и на Тргу Крајине у Бањалуци.

-Најтраженији наши производи су медне мјешавине `Ромамед` означене од један до пет, које се користе за јачање имунитета, код болести простате, штитне жлијезде, јетре, мононуклеозе, постоперативног опоравка, хемиотерапија и као превентиве- наводи Батинић за Срну.

Он додаје да овај центар производи и прополис, медно-биљне мелеме, креме, козметичке препарате, лосионе, капи, тинктуре и биљна уља на бази меда, пчелињих производа и љекобиља.

Батинић истиче да су њихови производи, захваљујући квалитету и повјерењу ранијих потрошача, нашли купце путем друштвених мрежа и у Америци, Грчкој, Русији и на Малти.

Власник овог центра сматра да би требало чешће организовати сајмове у свим већим градовима у БиХ, па чак и у сусједним државама на којима би се промовисали домаћи производи, те јачала привредна активност у Српској.

Иза производа Пчеларског центра "Батинић" стоји власник као апитерапеут, супруга Миланка, која је дипломирани инжењер технологије, и кћерка Драженка, магистар фармације.

-Наши производи су склоп алтернативне и конвенционалне медицине чија комбинација даје веома добре резултате у лијечењу- поручује власник Пчеларског центра.

Коментари 1
  • Generic placeholder image
    😁😁😁😁 31.12.2022. 11:31
    Preskupooo
Повезане вијести
Природни препарати за ублажавање симптома прехладе Природни препарати за ублажавање симптома прехладе
Пчеларски центар "Батинић" - јачи од лоше године Пчеларски центар "Батинић" - јачи од лоше године
Соколац: Успјешна пчеларска мисија породице Батинић (ВИДЕО) Соколац: Успјешна пчеларска мисија породице Батинић (ВИДЕО)
Најчитаније
  • Власник фирме из Новог Сада довео запослене у родно Невесиње
    22h 55m
    1
  • Годишњица смрти сарајевских Ромеа и Јулије
    4h 23m
    6
  • Студенти са Електротехничког факултета показали су да знају добро и са лоптом
    17h 33m
    0
  • Кандидат за градоначелника убијен на предизборном скупу!
    18h 5m
    0
  • Промовисана 134 дипломца Филозофског факултета на Палама
    23h 38m
    0