Три хеликоптера МУП Српске купује за 48,7 милиона КМ

27.01.2020. 20:18
0
ИЗВОР: Srpska.info

Министарство унутрашњих послова Републике Српске објавило је обавјештење о додјели уговора за куповину 3 хеликоптера са припадајућом опремом, резервним дијеловима и алатом.

Како је објављено на порталу јавних набавки БиХ, у питању је један понуђач, и то „Russian Helicopters“из Москве, по цијени од 41.672.030,77 КМ односно 48,7 милиона КМ када се на то дода ПДВ.

У питању је руска компанија основана 2007, са око 46.000 запослених, која производи 15 врста цивилних и војних хеликоптера од којих су у свијету најпознатији они с ознаком MI.

На сајту пише да су дио државне компаније „Rostec“. Компанија обухвата дизајнерске бирое, постројења за монтажу хеликоптера, предузећа за производњу, одржавање и поправку компоненти, постројења за ремонт авиона и компаније за хеликоптерску услугу, које пружају подршку након продаје у Русији и иностранству. Генерални директор је Андреј Богински, бивши замјеник министра индустрије и трговине Руске Федерације.

Подсјећамо, МУП РС је с јавном набавком летјелица кренуо почетком претходне године, али је жалба једног од потенцијалних понуђача у октобру на кратко зауставила овај посао.

Према ранијим подацима из тендерске документације, набављају се хеликотери типа “Ansant” или аквиваленти, а управо тај хелкоптер је један од оних које пороизводи руска компанија. У питању је вишенамјенски лаки хеликоптер способан да лети и са једним мотором. Максимална брзина му је 275 километара на час, а домет с главним резервоаром 505 километара.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Градоначелник Париза: Руски и бјелоруски спортисти неће бити добродошли Градоначелник Париза: Руски и бјелоруски спортисти неће бити добродошли
Претреси и хапшења на подручју Источног Сарајева, Бањалуке и Зворника Претреси и хапшења на подручју Источног Сарајева, Бањалуке и Зворника
Полиција се огласила о дојави о бомби у Градској управи Бањалука Полиција се огласила о дојави о бомби у Градској управи Бањалука
Најчитаније
  • На данашњи дан Турци спалили мошти Светог Саве
    3h 40m
    0
  • У недјељу привремена обустава саобраћаја у Источном Сарајеву
    7h 43m
    0
  • Најављени прекиди електричне енергије
    9h 47m
    0
  • Мошти четири српска светитеља стигле у Храм Светог Саве
    22h 23m
    0
  • Одржана „Ђурђевданска улична трка“ у Источној Илиџи (ФОТО)
    7h 1m
    0