Три корисника Геронтолошког центра позитивна на вирус корона

22.06.2020. 21:23
0
ИЗВОР: Srpska.info

Након што је извршено тестирање радника Геронтолошког центра Сарајево и евидентиран један позитиван случај међу њима, извршено је и тестирање корисника овог центра.

Резултати су показали да су три корисника позитивна на корона вирус, потврдила је Мелиса Алибашић-Хаџић, директорица Геронтолоког центра.

Оно што је интересантно јесте да је радница ретестирана и њен налаз је овог пута негативан.

– Добили смо налазе који показују да су три корисника позитивна, након чега је обавјештен епидемиолог, који је рекао да поступамо по упуствима Завода за јавно здравство. Ми смо звали дом здравља, ковид амбуланту и добили смјернице да се заражени корисници измјесте у болницу. Након тога смо назвали хитну, прво су одбијали да дођу. Ипак су дошли и сад прегледају кориснике да виде да ли да их измјесте у болницу или оставе у самоизолацији – појаснила је Алибашић-Хаџић за Н1.

Сви позитивни случајеви су асимптоматски. Иначе, по упуствима Завода за јавно здравство корисници код којих је утврђена зараза Covid-19 лијече се у одговарајућој болничкој установи ради спречавања ширења заразе новим корона вирусом унутар установе при чему се позива хитна медицинска медицинска служба те се особа упућује на болничко лијечење. У самоизолацији су корисници који не показују симптоме заразе.

Коментари 0
Повезане вијести
Како је страдао митрополит Петар Зимоњић Како је страдао митрополит Петар Зимоњић
Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу Митрополит Хризостом: Христово васкрсење да буде васкрсење у срцима, душама, животу
Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима Прослава Васкрса у Сарајеву кроз вијекове: Привржени вјери и у најтежим временима
Најчитаније
  • Партизан мијења име!
    17h 48m
    4
  • Одржан Форум за безбједност општине Источно Ново Сарајево
    22h 21m
    0
  • Ухапшен Грузијац због пљачке два милиона марака у Бањалуци
    19h 55m
    3
  • Источна Илиџа: Радник фирме проневјерио већу количину новца
    53m
    0
  • Дјечији сајам 8. и 9. јуна у Источном Сарајеву
    21h 1m
    0