Трик који убрзава процес загријавања аутомобила зими

12.01.2024. 12:39
0
ИЗВОР: glassrpske.com

Послије недјеља готово прољећне климе, посљедњих неколико дана смо свједоци правих зимских дана, са снијегом и температурама испод нуле.

Kада је толико хладно напољу, природно је да у нашим возилима није пријатно, па смо принуђени да загријавамо кабину. Нажалост, загријевање аутомобила понекад заиста умије да се одужи.

Срећом, постоји врло једноставан трик за загријевање аутомобила.

Иако већина пали аутомобил неколико минута прије кретања и пушта гријања на најјаче, постоји још ефикаснији начин да загријете своје возило.

Ефикасан метод за загријевање аутомобила

Trusted Automotive Professionals предложио је нови и потенцијално бржи метод за загријевање аутомобила. Стручњаци те организације тврде да би возачи у старту увијек требало да смање температуру у кабини на најнижи ниво и искључе вентилацију.

У објави су написали: "Kада упалите ауто, појачавањем гријања и вентилације, само ћете пуштати хладан ваздух у кабину, без икакве користи. Зато искључите вентилацију, а након пар минута вожње, поставите климу на највећу могућу температуру и укључите вентилацију. Тако ћете најбрже загријати кабину. Можда звучи необично, али тако најбоље функционише систем гријања аутомобила".

Возачи који имају аутоматски клима уређај не морају да слиједе овај савјет јер ће њихови аутомобили аутоматски да регулишу температуру, пише Дејли Стар, а преноси Јутарњи лист.

Коментари 0
Повезане вијести
Не одлажите одлазак код вулканизера: Ево зашто зимске гуме нису добре љети Не одлажите одлазак код вулканизера: Ево зашто зимске гуме нису добре љети
У марту 9.023 возила регистрована први пут У марту 9.023 возила регистрована први пут
Која генерација највише „дивља“ по путу? Која генерација највише „дивља“ по путу?
Најчитаније
  • Радник пао са стуба и погинуо
    17h 54m
    0
  • Радно вријеме за предстојеће републичке празнике у Источној Илиџи
    19h 9m
    0
  • Деветоро жртава бомбардовања у Сурдулици у кући Милићевих
    23h 27m
    0
  • Божовић: Источна Илиџа - свјетионик источног дијела Српске
    15h 2m
    0
  • Суфинансирање бањске рехабилитације за пензионере у Источном Новом Сарајеву
    23h 11m
    0