Тринкијери први кандидат за клупу Фенербахчеа

13.12.2023. 17:00
0
ИЗВОР: nezavisne.com

Италијански стручњак Андреа Тринкијери први је кандидат да наследти Димитриса Итудиса на мјесту тренера Фенербахчеа, тврди кошаркашки портал Јурохупс (Еурохоопс).

Како јавља поменути портал, Итудис ће бити смијењен са мјеста Фенербахчеа послије серије лоших резултата екипе.

Фенербахче је одлично почео сезону, али је после серије повреда неколико кључних играча запао у резултатску кризу која је кулминирала у понедјељак поразом од вјечитог ривала Ефеса у турском шампионату.

Ту утакмицу је Ефес играо "без пола тима" због повреда, па су у Фенербахчеу изузетно љути на Итудиса.

Послије одличног старта 5-1 у Евролиги, Фенербахче је сад тек на тек 12. месту са скором 6-7, па отказ Итудису неће представљати велико изненађење.

Итудис (53) је на клупу Фенербахчеа сео у јуну прошле године кад је дошао из московског ЦСКА и потписао уговор на три сезоне.

Јурохупс тврди да су челници Фенербахчеа одлучили да замјену Итудису нађу у 55-годишњем Тринкијерију, који је између осталих водио репрезентацију Грчке, као и УНИКС, Бамберг, Партизан и Бајерн.

Дио медија је помињао и Шарунаса Јасикевичијуса као кандидата за место тренера освајача Евролиге из 2017. године, али Јурохупс тврди да је Италијан избио у први план и да се очекује договор двије стране у најскорије вријеме, послије чега ће бити озваничена смена Итудиса.

 

Коментари 0
Повезане вијести
Финале фудбалског Суперкупа Турске завршено за минут, Галатасарај узео трофеј! Финале фудбалског Суперкупа Турске завршено за минут, Галатасарај узео трофеј!
Најчитаније
  • Распоред богослужења за васкршње празнике у Источном Сарајеву и Сарајеву
    14h 7m
    0
  • Преминуо Војислав Чаркић - наш добри прота Војо
    5h 5m
    10
  • Сјећање на Миломира Јањића Зеку
    13h 31m
    0
  • Годишњица смрти предсједника СФРЈ Јосипа Броза Тита
    11h 46m
    12
  • Годишњица херојске погибије пилота Миленка Павловића
    13h 25m
    0