Триван: Успех Телеком Србија групе резултат је пословања у читавој регији западног Балкана

15.05.2024. 15:28
0
ИЗВОР: katera.news

За државу Србију и Телеком Србија групу као најпрофитабилније показало се инвестирање у земље западног Балкана. Потврда за то је компанија м:тел, до данас највећа инострана инвестиција Србије, која својим пословним резултатима стоји раме уз раме са водећим европским телеком оператерима. Инвестирање у регион, осим што је политички разумно, и економски је исплативо – оцјена је генералне директорке компаније м:тел Јелене Триван у оквиру панел-дискусије „Један регион, једно тржиште“ овогодишњег Јахорина економског форума на којем су говорили и министар спољне трговине и економских односа БиХ Сташа Кошарац и привредници из земаља регије.

Говорећи о позитивним примјерима регионалне интеграције, Триван је нагласила како сви привредни сектори треба да се воде примјером успјешне телекомуникационе интеграције регије, која се догодила укидањем роминга у земљама западног Балкана.

- Део сам телекомуникационе групе која послује и у Европској унији и на подручју западног Балкана. Један од разлога за успех наше групације је чињеница да послујемо на заједничком тржишту, без телекомуникационих баријера и да допиремо до корисника на тржишту до којих други не могу. Као такви смо конкурентнији и на европском тржишту, с обзиром да у њему живи и велики број наших људи који ће радије узети услуге једне такве групације и моћи без баријера да живе и раде у Европи и на западном Балкану - рекла је Триван и нагласила да је сарадња економски императив свих земаља регије које су међусобно, уз Европску унију, главни спољнотрговински партнери.

Генерални покровитељ овогодишњег Јахорина економског форума је компанија м:тел.

Коментари 0
Повезане вијести
Савремене учионице и видео-надзор – донација компаније м:тел Савремене учионице и видео-надзор – донација компаније м:тел
HBO Max постао је Max– уживајте у најбољим садржајима путем м:тел-а HBO Max постао је Max– уживајте у најбољим садржајима путем м:тел-а
М:тел на највишем степену ликвидности од оснивања М:тел на највишем степену ликвидности од оснивања
Најчитаније
 • Операција ''Лукавац 93'' - Трново, Бјелашница и Игман
  8h 33m
  4
 • Идентификован нападач на дијете и мајку због натписа "делије север"
  21h 28m
  11
 • Сјећање на некадашњи Дан младости – 25. мај (ВИДЕО)
  8h 35m
  2
 • Сукоб навијача у центру Сарајева
  21h 32m
  3
 • Мајка избола кћерку кад су дошли социјални радници
  4h 57m
  0