Триван: Здравије друштво нам је важније од профита

20.06.2024. 13:04
2
ИЗВОР: katera.news

Генерална директорка компаније м:тел Јелена Триван, учествовала је у конференцији која је одржана у Београду, на тему важности одговорног коришћења дигиталних технологија.

У Београду је одржана Конференција о безбједном и конструктивном коришћењу дигиталних технологија. У оквиру двије панел-дискусије, учесници су дали свој осврт на ову, надасве актуелну тему, будући да развој технологија собом доноси и оне негативне стране неодговорног коришћења онлajn простора.

Славица Ђукић Дејановић, министар просвјете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Милан Добријевић, државни секретар у Министарству информисања и телекомуникација Републике Србије, и Јелена Триван, генерална директорка компаније м:тел, били су учесници панел-дискусије под називом „Мудар и сигуран клик“.

Као особа која је иницирала покретање кампање у компанији м:тел, а која се тиче безбједности дјеце у онлине простору  под називом „Не затварајмо очи! Заштитимо дјецу на интернету“,

Јелена Триван је овом приликом нагласила да су разлози покретања ове кампање ситуација која је нажалост обиљежила претходну годину, а која се десила у Београду, као и подаци о све већем броју дјеце која пријављују суицидалне идеје а због злостављања на интернету.

- Ми бисмо желели да покажемо да нам је здравије друштво важније од профита, те да нас такав начин зарађивања новца који ће производити генерације зависника од интернета, и генерације изложене насиљу на мрежама, уопште не занима. Постоје сигурни начини коришћења интернета које наша телеком групација промовише - изјавила је Триван.

Општи закључак овог панела био је да ова тема треба и мора да буде институционализована, на чему се у Републици Србији већ урадило много. Сви панелисти сагласни су са идејом да је потребно укључивање свих институција, друштвено одговорних компанија, као и медија у борбу којој је крајњи циљ безбједније друштво. Поруке о дигиталном свијету и безбједности у њему треба да стижу из свих релевантних институција, компанија, али и медија, закључак је панела. Стратегија за даље јесте да овој теми сви заједно дамо институционални капацитет, да бисмо изградили мрежу за заштиту наше дјеце.

У оквиру Конференције одржан је и панел под називм „Мрак интернета“, у којем су се разматрали проблеми негативних појава у онлине свијету, а о овој страни интернета у модерно доба говорили су Емина Бековић, координаторка Националног контакт центра за безбедност деце на интернету, Гордана Ћалић, криминалистички инспектор у Служби за борбу против високотехнолошког криминала, Управе за технику Министарства унутрашњих послова Србије, те инфлуенсерка Ружа Рупић.

Циљ ове конференције, како се могло чути на панелима, јесте да се снагом медија скрене пажња на овај велики проблем, и управо медији помогну у томе да се пред овим проблемом не затварају очи, како је сугерисано у кампањи компаније м:тел.

Коментари 2
 • Generic placeholder image
  Skijaš 20.06.2024. 16:44
  Oдговорно коришћењe свих па и дигиталних технологија је јако важно али шта је са одговорним коришћењем медицине? Који неодговорни доктор овој директорки напумпа толику лабрњу?
 • Generic placeholder image
  Jelte 20.06.2024. 13:36
  Hahahaha!
  Molim da mi objavite komentar.
Повезане вијести
Сваки детаљ Олимпијских игара пратите на 7 додатних Еуроспорт канала у оквиру м:тел ИПТВ Сваки детаљ Олимпијских игара пратите на 7 додатних Еуроспорт канала у оквиру м:тел ИПТВ
Поклон од 100 ГБ нета уз савршено повезане м:тел услуге Поклон од 100 ГБ нета уз савршено повезане м:тел услуге
Apple MacBook лаптопи у m:tel понуди Apple MacBook лаптопи у m:tel понуди
Најчитаније
 • Дјечаку из Источног Сарајева спашена рука брзом реакцијом љекара КЦУС-а
  20h 58m
  11
 • Саслушан свештеник са Пала: Сумња се да је продавао лажне дипломе "по повољној цијени"
  17h 49m
  2
 • Идентификована лица која се доводе у везу са наношењем повреда лицу у Источном Новом Сарајеву
  22h 53m
  1
 • У ПУ Источно Сарајево саслушана три лица због продаје и куповине диплома
  21h 40m
  4
 • Осипање у Клубу одборника СНСД-а у Скупштини општине Источна Илиџа
  3h 42m
  5