Тривић: Бићу гарант свeга што ће нова Влада урадити у првој години мандата

07.09.2022. 20:19
0
ИЗВОР: katera.news

У Броду је вечерас организована трибина на којој су представљени кандидати ПДП-а.

Кандидат за предсједника Републике Српске Јелена Тривић, рекла је да у Посавини очекује апсолутну доминацију и за предсједника, и члана Предсједништва и за листе за Народну скупштину Републике Српске и Парламентарну скупштину БиХ.

- Овдје је народ схватио ко је ко, шта је нудио актуелни режим, а шта нудимо ми – изјавила је Тривићева.

Она је истакла да ће као предсједник Републике Српске бити гарант свeга што ће нова Влада урадити у првој години мандата.

- Побједа народа над корупцијом биће постигнута оснивањем Агенције за борбу против корупције Републике Српске, a против криминала оснивањем специјалног Тужилаштва Републике Српске. Нерадна недеља у читавој Републици Српској, у областима у којима је то могуће, биће побједа народа за права радника. Реформом законодавства, са циљем ефикасније заштите права радника, изборићемо побједу народа за боље услове рада. Побједа народа за већа примања радника биће када уведемо накнаде за топли оброк као засебно примање – рекла је Тривићева.

Она је истакла да ће још једна побједа народа бити и суфинансирање 50% цијене приватних вртића за нашу дјецу.

- Побједа народа за боље образовање биће бесплатни уџбеници за ученике основних школа у цијелој Републици Српској. За наше мајке, побједа народа биће продужење трајања породиљског одсуства на 18 мјесеци за прво и друго дијете, односно 24 мјесеца за треће и свако наредно дијете. Повећаћемо борачка примања у износу од 20% у првој години мандата нове Владе, док ћемо борачки додатак по мјесецу учешћа у рату, дефинисати у договору са борцима у оном износу који је реално остварив, али исто тако достојан жртве коју су борци поднијели у стварању Републике Српске. Свакако, то значи много већи износ него што тренутно режим издваја по овом основу. Побједа народа за наше пензионере биће повећање пензија за 10% у 2023. години - навела је Тривићева.

Коментари за ову вијест су искључени.
Повезане вијести
Драгаш : Не гласајте за ситне услуге, насипање пута, крпљење рупа на асфалту или новац Драгаш : Не гласајте за ситне услуге, насипање пута, крпљење рупа на асфалту или новац
Вуковић: Предизборни плакат Сладоја није проблематичан Вуковић: Предизборни плакат Сладоја није проблематичан
Бореновић: Подршка Маринку Божовићу за начелника Источне Илиџе Бореновић: Подршка Маринку Божовићу за начелника Источне Илиџе
Најчитаније
  • Ратна стаза Зековића с Романије
    11h 0m
    1
  • Шкипине са Пала стечено знање у Црвеном крсту одвело путем љекара
    9h 42m
    0
  • Због алкохола два пута хапшен возач из Источног Новог Сарајева
    8h 10m
    0
  • Лице из Пала ухапшено због сумње да је починило преваре и утају
    9h 31m
    1
  • Кулина: Све више дјеце има говорно-језичке сметње
    6h 40m
    0